Syklistenes nye bestevenn

Syklistenes nye bestevenn

Betty 12 skal være den beste sykkellykta noensinne.

Publisert

Det finnes bare en ting som er verre enn sykkelterrorister, og det er sykkelterrorister som ikke synes i høstmørket.

Men fortvil ikke. For med den mest lyssterke sykkellykta i verden bør i hvert fall det siste problemet være løst.

Betty 12 kan monteres både på sykkelhjelmen eller på selve sykkelstyret, og de tilsammen 7 LED-lysene på tilsammen 1400 lumen ( nei, det høres ikke mye ut, men sjekk bildet til venstre så forstår du hva vi mener) vil gjøre deg like synlig som en trailer på gangveien.

LED-teknologien gir deg mulighet til å justere lysstyrken på en helt annen måte enn på tradisjonelle lamper, og på denne toppmodellen kan du justere fra 0,25 til 22 watt.

Trykk på bildene til venstre for teksten her, for å se nøyaktig hvor kraftig lys denne sykkellykten gir når du kjører maks - kontra minimum effekt.

Men minst like imponerende som lysstyrken er den gode batteritiden:

For selv når du kjører på maks effekt (22W) vil den lyse like kraftig i hele 6 timer.

Går du ned til minimumsstyrken på 0.25W har du lys i 336 timer. 1W i 84 timer, og på 9W effekt holder den ut i 13 timer.

Ulemper?

Prisen er det største aberet her, for det koster selvsagt å ha det beste, og en pris på rundt 1185 dollar vil nok skremme vettet av den gjengse hobbysyklist.

Heldigvis er utstyrslisten rikholdig: Du får med batteriet og batterilader, både hjelm og sykkelfeste, samt den trinnløse regulatoren. Ladetiden er på hele åtte timer, og siden lykta er så kraftig genererer den også så mye varme at den må kjøles ned av vinden. Trøsten er at lysintensiteten vil justerer seg selv ned for å unngå overoppheting.

Norsk distributør er Botolfsen, som også treffes på 2263 0610.

Se også vår gamle sak om Betty.

Kilde: Gretnabikes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer