Superdings med GPS

Militæret stikker tydeligvis av med alle de kuleste dingsene.

Dette er vel hva vi trygt kan kalle en skikkelig gutteleke, og det forbauser oss om den ikke dukker opp i en James Bond-film i nærmeste fremtid. Catcher er en bærbar datamaskin, bygd etter militære standarder med alt det fører med seg.

LES OGSÅ:

Selve dingsen er pakket inn i robust materiale som skal tåle et fall fra en meter ned på steinhard sement. Catcher tåler selvfølgelig også at du drar den med deg ut i all slags vær. Den takler dessuten en belastning på hele 5G.

Skjermen er av typen LCD, har en størrelse på 6.4-tommer og skal fungere utmerket selv i sterkt sollys.

Ingen vanlig dings.

Men det er når vi tar en titt på innsiden av Catcher at det virkelig begynner å bli moro. Her finner du blant annet en innebygd fingeravtrykk-sensor, som skal sørge for maksimal sikkerhet. Men du kan også bruke den til å samle inn fingeravtrykk fra suspekte personer du møter på din vei.

Hele to digitale kameraer har fått plass, et på fremsiden og et på baksiden. Du kan ta bilder i to megapiksler og ha opptil fem videokonferanser samtidig. Catcher har også en RFID-leser.

Catcher er videre utstyrt med en GPS-brikke som lar deg finne frem dit du skal. Mer oppsiktsvekkende er kanskje programvaren som kalles Indoor Location Service, som skal gjøre det mulig å finne frem også når du er innendørs og ikke har GPS-signal. Ikke godt å si hvordan dette fungerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liten, men sterk.

For å få denne kraftpakken til å gå rundt er Catcher utstyrt med et minne på to GB og en harddisk på 40 GB. Prosessoren er en 1.7GHz Intel Mobile Pentium M. Militærdingsen kjører Windows XP Tablet edition.

Nødknapp.

Catcher kommer med en egen knapp for krisesituasjoner, som skal hjelpe alt personell som er i fare.

Hvis du føer at Catcher er noe du bare må ha, må du gå inn i hæren sporenstreks. I tillegg bør du ha 40.000 kroner liggende, for den bærbare supermaskinen er rett og slett grisedyr.

Kilde: NaviGadget