Sony HDR-CX6EK er minimal

Alt skal være lite, også HD-videokamera.

Hvis det er så vidt du oppdager Sonys nye HD-videokamera på bildet over, skyldes det nok først og fremst at du er mann. Eller så er du dame som er misunnelig på andre damer, eller så er du en dame som liker ... vel, alle mulige scenarier er mulig.

LES OGSÅ:

Krympet.

Uansett legning, dette er ifølge Sony verdens minste og letteste HD-kamera, og tatt i betraktning at de har kuttet ut både harddisk og videotape er påstanden sannsynligvis riktig.

HDR-CX6EK veier bare 370 gram (uten batteri), og bruker MemoryStick-minnekort til å lagre videoen. Ved hjelp av AVCHD-komprimeringsteknologi reduseres størrelsen på HD-opptakene betraktelig, og på den dårligste opptakskvaliteten får du plass til nesten halvannen time med 1080i-video på det inkluderte 4GB-kortet.

Høy kvalitet tar plass.

Tar du derimot opp på aller beste kvaliteten blir du avspist med en halvtime, men tatt i betraktning at flere i familien begynner å bli litt rynkete er det kanskje greit å la være å bruke den skarpeste oppløsningen til du befinner deg på Playboy Mansion. Nei, riktig, det kommer ikke til å skje.

En Carl Zeiss Vario-Sonnar T-linse med 10x optisk zoom tar imot synsinntrykkene utenifra, mens en 2.7-tommers trykkfølsom LCD widescreen-skjerm viser hva du egentlig holder på med. Kameraet har også optisk bildestabilisator, mini-HDMI for tilkobling rett i flat-TVen, og kan ta stillbilder med 6.1 megapiksler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trynefaktor.

I tillegg til en rekke smarte katalogiseringsfunksjoner, er det kanskje "Face Index" som høres smartest ut. Kameraet skal være i stand til å plukke ut scener med ansikter, før det plukker dem ut og indekserer dem som små miniatyrbilder.

Dermed kan du enkelt finne fram til scenen hvor far falt ned fra stigen, selv om det forvridde ansiktet som er lagt inn som miniatyrbilde ikke likner så veldig mye.

HDR-CX6EK slippes i Europa i juli, og får en veiledende pris på 11 990 kroner.

Kilde: Pressemelding fra Sony