Samsung P150 og PL100 smiler til deg

Selvportrettmodus for hele familien.

Nødvendig med ekstra skjerm? Nei. Men morsomt og praktisk? Ja. Foto: Øyvind P
Nødvendig med ekstra skjerm? Nei. Men morsomt og praktisk? Ja. Foto: Øyvind P Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samsung var først ute med å lansere digitalkameraer med dobbelskjerm, altså kameraer som har en ekstra skjerm på fronten ved sdien av kameralinsen.

LES OGSÅ:

Hele poenget er altså at det skal bli langt enklere å ta bilder av seg selv. Dette er altså ikke snakk om en teknologisk milepæl, men er nok likevel en funksjon mange kunne ha tenkt seg. Spesielt når de sitter og beskuer de sørgelige resultatene av festbildene de tok av seg selv kvelden før...

Årets modeller er smartere

I løpet av mars lanserer Samsung to nye modeller med denne løsningen, nemlig PL150 og PL100, og selvportrettfunksjonen har fått en oppgradering siden sist.

Fjorårets modell hadde nemlig kun portrettmodus for en person. Årets modell vil også få ansiktsgjenkjenning for to personer, ergo er det bare å håpe at automatikken klarer å fange dere begge fra deres beste side.

Forsidens bildeskjerm i farger er på 1,5 tommer og fungerer både for stillbilder og videoopptak.

For å gjøre det enda enklere å ta bilder av de minste i familien har også en barnemodus kommet på plass. Ekstraskjermen viser som standard en rekke klovnefigurer, i håp om at smilet skal bli bredest mulig, se video for eksempel:

Hvis ikke klovnefiguren fenger kan du også laste ned andre visningsbilder fra Samsungs nettsider, og musikken får du altså på kjøpet...

Frontskjermen fungerer også sammen med selvutløseren: Du får først en forhåndsvisning av bildet, og deretter en nedtelling til det endelige bildet tas.

Skjermen på de to modellene skal være lik, men PL150 har et objektiv med 27 millimeter vidvinkel, fem ganger optisk zoom og 12,4 megapiksler oppløsning.

På PL100 får du et 35mm objektiv, tre ganger optisk zoom og 12,2 megapiksler oppløsning.

Veiledende pris ved lanseringen i mars vil være henholdsvis 2.000 og 1.500 norske kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!