Provia A1 tar flere steg framover

Så lekker og så smart at vi kommer til å gjøre koreanere av oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På ett eller annet tidspunkt kommer vi til å slutte å se ut frontruta mens vi kjører bil, og bare forholde oss til en skjerm med vei-, kart- og trafikkinformasjon. Og TV og video, naturligvis.

LES OGSÅ:

Provia A1 er ikke helt der, men den tar noen syvmilssteg mot GPS-nirvana.

Smart kart.

Det første du bør legge merke til på bildet over er den geniale kartvisningen.

Der andre GPSer tvinger deg til å ta til takke med en todimensjonal eller svært forenklet 3D-framstilling av området du befinner deg i, får du her en svært detaljert oversikt. Kartet viser ikke bare veiene, det viser bygninger, broer, og til og med fotgjengeroverganger og andre landemerker.

Og det gjør på en slik måte at det ser ut som du ser rett ut av frontruta når du stirrer på GPS-skjermen.

Vi aner ikke hvem som tar seg av innsamlingen og utarbeidelsen av kartdataene, men vi antar det ligger en kjempejobb bak prosjektet.

Har alt.

A1 har naturligvis en fullverdig mediaspiller som kan spille av en rekke lyd- og videoformater, og hvis du ikke klarer velge mellom kart og Simpsons, har Provias lille GPS-mirakel også bilde-i-bilde-funksjon (PIP).

Skjønt, lille er ikke rette ordet. Den Samsung-produserte bredformatskjermen er på imponerende sju tommer, og har en oppløsning på 800x480 piksler. Den er selvfølgelig trykkfølsom, men i motsetning til alle andre GPSer har den også skriftgjenkjenningssystem - forutsatt at du bruker den inkluderte pekepennen.

TV.

En småkraftig Intel-prosessor på 520MHz med 128MB internminne sørger for at A1 har nok datakraft til å unngå datahikke mens den utfører altfor mange oppgaver samtidig, og til at du også kan se TV mens du kjører. Ingen asiatiske mobilteknologi er nemlig komplett uten en digital TV-mottaker, i dette tilfellet levert via DMB.

Lagringsplassen er kanskje ikke like imponerende. A1 har plass til SD-kort på opptil 2 gigabyte, noe som kan gi visse utfordringer for blant annet krapylene i baksetet.

Provia-GPSen er laget i Korea, og der kommer den også til å forbli. Prisinformasjon er derfor helt overflødig.

Kilde: Technabob