Powermonkey er strøm i en liten pakke

Redder deg fra alt fra mobilhavari til iPod-havari til PSP-havari. Blant annet.

Har du forsøkt å snakke med eiendomsmegleren idet du har cirka ett og et halvt minutts taletid igjen på mobilen, og nærmeste lader er en halvmaraton unna?

LES OGSÅ:

Eller kanskje du akkurat nå er halvveis gjennom White Stripes siste album, men vet, innerst inne, at mp3-spilleren din har like lenge igjen å leve som flua som irriterte vettet av deg på soverommet imorges hadde da du endelig orket reise deg?

Nødstrøm.

Powermonkey kan være det som redder deg ut av uløkka (nei, ikke den uløkka).

Det er en grå, 70 gram lett nødstrømlader, som er nesten like stygg som den høyliva jentebuksemoten. Det skal du ikke bry deg om.

Det du skal bry deg om er at den kan gi mobiltelefonen, mp3-spilleren, PDAen, digitalkameraet og en rekke andre elektroniske enheter en stor dose strøm akkurat når den (og du) trenger det.

Adapter-himmelen.

Powermonkey inkluderer en haug forskjellige lade-kontakter (sjekk bildene til venstre), inkludert standardtilkoblinger for alt fra Nokia og Sony Ericsson-mobiler til iPoder og apparater som godtar lading via USB eller mini-USB. Det gjør veldig mange.

Vi har benyttet laderen med stort hell på en Nokia og Samsung-telefon, og dessuten en sistegenerasjons iPod. Det fungerer utmerket, men vær oppmerksom på at Powermonkey bruker lenger tid på å full-lade dingsene dine enn en strømledning fra stikkontakten gjør.

Samtidig så er det fullt mulig å bruke apparatet mens mobilen eller mp3-spilleren din mottar nødstrøm, slik at du slipper å vente til apparatet er ferdigladet før du kan ringe opp megleren igjen.

Tøyveske.

Powermonkey kan stå i stand-by-modus i opptil et år, og er oppgitt å være ti ganger mer effektiv enn vanlige, alkaliske batterier.

Du får fint plass til laderen i lommen eller ryggsekken, og et diskret, sort tøy-etui gjør at du kan skjule styggedommen skulle du finne på å bevege deg i kretser som ikke godtar ting som ikke er vakre, skjønne og nydelige.

Det følger også med en rekke stikkontakt-adapter slik at du kan bruke apekatten i fremmede land.

Eksempel.

Produsenten oppgir at Powermonkey kan forsyne en iPod med hele 40 timer med ekstra strøm, mens mobiltelefoner maksimalt kan hente ut 96 timer (i gjennomsnitt, ettersom dette vil variere fra mobil til mobil og produsent til produsent).

Powermonkey koster 499 kroner, og skal ifølge importøren forhåpentligvis være å få kjøpt hos en rekke vanlige el-butikker snart.

Hvis de utålmodige viser litt tålmodighet med en side som akkurat nå er nede, skal nødstrømmen også kunne bestilles her.