Portal Denial System er livsfarlig

Nesten like tøff som et ekte lynnedslag.

Laserstråler har blitt hyppig brukt i filmer og serier for å hindre kjeltringer fra å bryte seg inn, men disse har stort sett ikke gjort annet enn å utløse enn alarm for å vekke snorkende vakter. Det trengs selvfølgelig mer krutt til for å holde uvedkommende unna verdisakene dine.

LES OGSÅ:

Selskapet Ionatron har utviklet et lasersystem som lover å stoppe inntrengere ved hjelp av dødelige eller ikke-dødelige (du kan velge selv) metoder. Løsningen har fått navnet Portal Denial System og baserer seg på det samme prinsippet som du finner hos lynnedslag, nemlig elektrisk utladning.

Farlig våpen.

Systemet kan installeres i en korridor eller gang. Laserstrålen som går fra vegg til vegg benytter seg av en teknikk kjent som LIPC (Laser-Induced Plasma Channel).

Det som skjer er at laserstrålen oppretter en virtuell streng, som legger bak seg en strøm av ledende plasma (ionisert gass). Dermed kan du sende elektrisitet nedover denne "strengen" og gi vedkommende som bryter laserstrålen en liten overraskelse i form av et kraftig støt.

I tillegg til å skremme vettet av, eventuelt ta livet av, en eventuell inntrenger, kan systemet også brukes til å stoppe kjøretøy ved å "steke" elektronikken.

Ionatron har, som mange før dem, brukt år og dag på å utvikle en lyn-pistol. Portal Denial System er ment å være et hint til omverdenen om at selskapet faktisk er inne på noe.

Dessverre er det ikke bare bare å skaffe seg det effektive systemet. Foreløpig er det kun personer som er godkjent av den amerikanske staten som kan installere laserstrålen i gangen hjemme. Hva det koster sies det ingenting om...

Trykk på PLAY for å se hvordan Portal Denial System fungerer. Pass på at høyttalene dine er skrudd på.

Kilde: Blog Scifi.