Plagånd med pistolkamera

The Image Fulgurator vil både skremme og forundre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Berlin-baserte kunstneren med det fantastisk velklingende navnet Julius von Bismarck har modifisert sitt gamle speilreflekskamera, og resultatet er oppsiktsvekkende:

LES OGSÅ:

For det første ser det ut som et skytevåpen på avstand, så for ditt eget velbefinnende bør du definitivt ikke dra fram dette på en amerikansk flyplass... Men det er ikke alt: Kameraet tar nemlig ikke egne bilder, i stedet legger det inn tekst og grafikk på bildene de rundt deg knipser.

Og det beste av alt: Det er faktisk ikke mulig å se teksten eller grafikkken som Julius projiserer inn på bildet ditt med det blotte øyet. Først når du framkaller bildet - eller bruker forhåndsvisningen på digitialkameraet ditt blir det altså synlig.

Uante muligheter.

Når de uvitende turistene framkaller bildene fra ferieturen sin kommer de altså til å lure fælt på hvorfor det var en logo eller en tekst for Bismarcks nettside på bildene. Litt irriterende for dem kanskje, men vi tipper at en samlet reklamebransje vil se uante muligheter for produktreklame her.

I videoen under (ca 2,18 ut i videoklippet) ser du hvordan det hele fungerer i praksis
Bismarck har selv tatt patent på løsningen, og du kan lese mer om teknikken bak og et intervju i denne artikkelen fra Wired.

Kilde: Wired og på Bismarcks egen nettside.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!