Paro er en gledesspreder

Men den avanserte robotselen er ingen leke.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Las Vegas CES 2009: Ekte kroppskontakt går aldri av moten, og når ikke det er aktuelt kan også kjæledyr være redningen for de mange selskapssyke sjelene dere ute. Men ikke alle klarer å ta vare på en hund eller katt; allergier, annen sykdom og ikke minst høy alder er noen mulige scenarioer.

LES OGSÅ:

Og det er altså her den japanske roboten Paro kommer inn. For Paro er ikke noe standard kosedyr, her er i stedet målgruppen pasienter eller brukere på ulike helseinstitusjoner (pleiehjem, aldershjem osv).

Vi skal innrømme at vi var litt skeptiske, men etter å ha sett Paro i aksjon er vi rett og slett frelst.

Se selv:

Genial.

For ikke bare er Paro ufattelig myk å tafse på, han har også fem ulike sensorer som gjør at han reagerer på stemmen din, berøringene dine, samt endringer i lyset (dag&natt).

Etterhvert som Paro blir kjent med et menneske utvikler han også sin egen karakter basert på hvordan du behandler ham.

Kosebevegelser som berøring og klapping blir lagret i minnet slik at Paro etterhvert oppfordrer pasienten eller brukeren til å gjenta bevegelsen.

Dette går også motsatt: Skulle brukeren få et raserianfall vil også Paro lagre hvilke bevegelser den gjorde som utløste reaksjonen, og unngå disse i framtiden. Akkurat denne funksjonen har ifølge den japanske delegasjonen vi møtte på messa gjort Paro spesielt populær blant autister.

Mer info her: Parorobots.com

Trykk her for flere saker fra årets CES-messe!