Papirutgaven digitaliseres

Framtidens avisutgave er supertynn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for å digitalisere papiret er i medvind om dagen. Vi har sett konseptet bli til virkelighet allerede, kanskje mest kjent i form av den elektroniske boka fra Amazons Kindle.

LES OGSÅ:

Nå har e-bokutviklingen bladd en side videre, skjermen er blitt større, leservennligheten bedre og i tillegg er den blitt tynnere. Konseptet skal legge til rette for en helt ny type avislesing.

Større enn Kindle.

Skjermen på leseren, The Plastic Logic, skal være 2, 5 ganger større enn e-boka fra Amazon, kun 56 gram tyngre og bare en tredjedel av tykkelsen.

Den lette vekta skyldes bruk av plast- i stedet for glasskjerm. Dette skal også ha gjort leservennligheten bedre, da du slipper gjenskinn i samme grad som med glass.

God plass.

Den ultratynne boka skal også ha gode lagringsmuligheter, det skal altså ikke være noe problem å fylle den opp med flere hundre aviser.

Konseptet lukter i det hele tatt veldig miljøvennlig, ikke minst kan det spare oss for mange tunge løft mot søppelurnene.

Kanskje er det slik vi vil se framtidens avisabonnement? I en tynn, digital bok som er tynnere enn morgenutgaven til Aftenposten.

Kilde. Nytimes.com

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!