På bærtur

Dette teltet kunne spart mange personer for mange personlige nederlag ute i naturen.

Å campe ute i skauen tilhører en form for pervers selvpining som jeg aldri har forstått, men jeg har fram til nå lagt all skyld på det jeg antar er svært traumatiske opplevelser fra barndommen, der jeg ble tvunget til å sette opp flere åttemannstelt i uka for jordbærplukkende polakker.

LES OGSÅ:

Som sagt: Jeg antar.

Et drøyt sekund.

Disse to-sekunders-teltene fra Quechua kunne i alle tilfelle gjort livet mye, mye enklere. Som en ser på bildet ovenfor er det meningen at du skal ta navnet 2 seconds tent dønn alvorlig. Kast den 3.5 kilo tunge oppakningen i lufta, og som et trylletriks på en bursdagsfest spretter det fram et fiks ferdig frittstående telt, klar til bruk umiddelbart - og er det vindstilt slipper du til og med å finne fram teltpluggene for å holde det på plass.

Det er soveplass til to personer i det 2.45 ganger 1.45 meter store teltet, og med en høyde på 95 centimeter slipper du å krype gjennom åpningen når du er møkk lei av å bli ihjelbitt av mygg, klegg, rev, ulv og annet pakk som finnes i fjellet.

God isolasjon.

To-sekunders-teltet er varmeisolert og vanntett, og det er satt av egen plass til fuktige, stinkende sko. Ventilasjon i taket, på sidene og i døra sørger for at all lukt som ut av teltet faktisk slipper ut, som er fint for de som kastet seg over ertestuingen ved kveldsbålet - og til syvende og sist altså også fint for vennskapet eller parforholdet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teltet kan enkelt festes til ryggsekken mens du flytter deg fra en gudsjammerlig del av fjellet til en annen, og med en nedpakningstid på 15 sekunder rekker du kanskje å komme deg bort før bonden dere velta kuer hos på natta når fram med hagla.

Skulle du trenge mer plass kan teltene også kjøpes i en tre-manns-versjon, i tillegg til en Air-utgave som tilbyr bedre lufting av teltkammeret.

Prisene varierer fra drøye 400 til 600 kroner, og kan bestilles her.