NetCom først i verden med 4G

TeliaSonera har nå startet arbeidet med utrulling av verdens første 4G-nett i Oslo.

Men hva betyr det egentlig? 4G er navnet på neste generasjons mobilnett, og lover deg ti ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens Turbo 3G-nett.

LES OGSÅ:

- Vi ønsker å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden, skryter NetComs administrerende direktør August Baumann i dagens pressemelding. Samtidig er det viktig for oss å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet, mens videre utrulling av 4G ligger frem i tid og avhenger av blant annet rammebetingelser og regulatorisk retning.

Lanseres i 2010

Det nye høyhastighetsnettet vil være tilgjengelig i Oslo neste år.

- For kundene våre betyr det at store datamengder vil kunne overføres raskere og enklere enn i dag, med langt større muligheter til kapasitetskrevende tjenester som film, TV og online spill, avslutter Baumann.

Men det betyr jo...

Kjappere nedlasting er for teknoglade mennesker som oss alltid en fordel, men det betyr også at du må kjøpe deg en ny mobil som takler 4G-hastigheten. Per dags dato er det nemlig svært få mobiler som takler standarden, men LG har i hvert fall vist fram et eksemplar som du kan se her.

Fakta om 4G:

* TeliaSonera bygger ut 4G i Oslo og Stockholm, med kommersiell lansering i 2010.
* 4G gir mobilt bredbånd i fiberklassen, med helt nye muligheter til kapasitetskrevende tjenester som online spill, film og TV.
* Teoretisk hastighet i 4G-nettet vil være 100 mbps mens dagens Turbo 3G-nett tilbyr hastigheter opp til 7,2 mbps.
* Huawei er valgt som leverandør i Oslo, mens Ericsson skal levere TeliaSoneras 4G-nett i Stockholm.
* 4G-nettene er basert på Long Term Evolution (LTE) radioteknologi, og System Architecture Evolution (SAE) kjernenettverksteknologi.
* NetCom tilbyr i dag mobilt bredbånd via Turbo 3G til over 80 prosent av Norges befolkning.
* Parallelt med utbyggingen av 4G i Oslo, fortsetter NetCom arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet.

Kilde: Pressemelding.