Livredder

Det er kanskje ikke helt Pamela A. fra Baywatch, men tatt i betraktning hennes mentale helse de siste årene er nok det like greit.

Hovedforskjellen på livredning på TV og livredning i virkeligheten er at der førstnevnte alltid involverer de peneste damene og mennene i antrekk så minimale at selv tannkremen de svelgte ved et uhell kvelden før er synlig gjennom den stramme badedrakten eller t-skjorta - så består sistnevnte av et par desperate telefonsamtaler, en anonym fembarnsmor ansatt på minstelønn på helpdesken, og mye skurring på linjene.

LES OGSÅ:

Hjelp fra oven.

Skyguard-konseptet tar med i betraktningen at en virkelig nødsituasjon skiller seg litt ut fra andre nødsituasjoner, som når du slipper opp for chips midt i fredagsfilmen, eller når et bryllup sammenfaller med en landskamp.

Det består av en alarmboks (bildet over) og et 24-timers overvåkningssenter, i tillegg til en landsomfattende National Response Service.

De observante ser at Skyguard foreløpig bare er forbeholdt engelskmenn som tryner eller blir overfalt etter den sjuende ølen på pub, men kanskje blir også nordmenn tilgodesett med noe liknende om ikke lenge.

Reach for the sky.

Trykk to knapper samtidig på boksen med det futuristiske navnet Skyminder 500, og du vil bli satt i kontakt med en spesialutdanna responsperson ved Skyguard Emergency Response Centre.

Vedkommende vil blant annet kunne snakke med deg, og, i den grad du er i stand til å gjøre rede for deg, finne ut mer om din generelle helsetilstand, mens GPS-senderen i alarmboksen gir din personlige ridder eller ridderinne nøyaktig informasjon om hvor du befinner deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skyminder 500 koster rundt 2500 kroner, mens abonnementstjenesten har en månedlig kostnad på 250 kroner.

Livet ditt er forhåpentligvis ikke noe en kan sette en pris på, så i det perspektivet blir summene over for peanuts å regne.

Kilde: Tech Digest