Kart og terreng

Sony gjør mye rart, men de gjør også mye riktig. GPS-CS1 merker bildene du tar omtrent som hodet ditt ville gjort det: Etter sted, ikke tid.

Noen organiserer hendelser etter tid. Fødsel, konfirmasjon, 30-års krise, bryllupsdag — og årsdagen for den gangen han forbanna nabo-idioten forsøkte å kappe ned den delen av epletreet som lente seg fire centimeter over gjerdet. Han prøvde ikke det mer etter at Espen Lie hadde vært innom på ettermiddagskaffe.

LES OGSÅ:

Andre organiserer derimot hendelser etter sted. Noen forholder seg naturligvis til begge deler, men det er så avanserte saker at vi må blande inn matematiske formler og strektegninger på brukt matpapir for å forstå det. Så vi lar være.

Stedsans.

Sonys GPS-CS1 er laget for fotografer som har et romlig syn på tilværelsen. Den lille beholderen er ikke større enn et nøkkelknippe, men den inneholder en GPS-mottaker og opptaker som registrerer hvor du går (og når) mens du er ute og foto-dokumenterer seksuallivet til den sjeldne grålilla fjertsprutstjerten.

Når du kommer hjem overfører du først de geografiske dataene fra GPS-CS1 til PCen, før du sender over bildene fra digitalkameraet. Sonys GPS Image Tracker-programvare vil deretter matche de ulike datoene til bildene med posisjonen du befant deg i på det aktuelle tidspunktet.

Ikke en gang et bloddopa Mensa-medlem kunne kommet opp med noe smartere.

Alt har en pris.

Med bildebibliotek-programmet Picture Motion Browser, som nå følger med alle Sonys kamera, kan du til slutt lage en virtuell reiserute bestående av grafiske kartnåler - nyttig når ingen av vennene dine tror deg når du forteller dem at du tilbrakte seks uker i skauen for lete etter et fjærkre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen på GPS-CS1 er dessverre alt annet enn genial. Den koster rundt 1000 kroner i USA, hvilket skulle bety omtrent femti prosent mer i Norge - så fremt den faktisk kommer hit.

Kilde: DP Review