In your face!

En slik sykkellås vil jeg ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er egentlig galt med en bil som blir strømførende i samme øyeblikk som noen forsøker å knekke opp døra? Rent bortsett fra at barn som tilfeldigvis snubler inn i samme bil får uforklarlige brannsår på halve kroppen?

LES OGSÅ:

Denne sykkellåsen befinner seg mer eller mindre innenfor de samme tankebanene. Den gir sykkeltyven som fortjent, og det lenge før politiet får tak i vedkommende - noe de så å si aldri gjør uansett.

Griseri!

SmartLock lever nemlig opp til navnet. Den har en rekke lommer med komprimert luft spredd utover låsen, samtidig som hele låsen er fylt med farget væske.

Du aner kanskje hvor dette ender.

Hvis en kjip drittsekk med trang til å stjele sykler forsøker å klippe over SmartLock med en stor tang, vil væsken sprute over vedkommende med stor kraft og med ganske stort omfang. Også sykkelen vil bli griset til, så hvis den uærlige sjelen tilhører den kategorien mennesker som vil forsøke å omsette sykkelen umiddelbart etter tyveriet kan det bli litt mer komplisert enn han først trodde.

Smart vann.

Tyven vil også dekkes med såkalt Smartwater, et usynlig stoff som først og fremst kriminalteknikere bruker for å avsløre - nettopp - væske.

Låsen er stor nok til å låse fast både ramma og begge hjulene.

En hyggelig bi-effekt av låsen er at den også vil grise til området hvor sykkelen sto parkert. Hyggelig? Ja, for har du tenkt å parkere din sykkel i samme området vil du fort se de tydelige advarslene på fortauet om at dette kanskje ikke er smarteste stedet å forlate din splitter nye 10 000-kroners cruiser.

Se video!

SmartLock er utviklet av Mike Lambourn, og er "for tiden tilgjengelig for lisensiering". Det betyr i praksis at den ikke er å få kjøpt i butikkene akkurat nå, men forhåpentligvis snart.

"Smart" er tross alt bare én bokstav unna "snart".

Sjekk video av superlåsen under:

Kilde: Dvice.com