Ikke ruinert men urinert

Må man, så må man. Og hvilket bedre sted å måe enn i et Urilift-urinal?

De som har levd det glade festival-liv vet at intimitetsgrensene testes ut i både ene og andre sammenheng. Noen ting kan man gjerne dele både én, to og tre ganger, mens andre ting, som en skvett farget væske på buksebeina ved en tilfeldig valgt vegg, kunne man vært så inderlig foruten at en arbeidsleir på fire måneder ved en bomullsplantasje i 40 graders varme virker mer fristende.

LES OGSÅ:

Bot, men ingen bedring.

Erfarne byvankere vet dessuten at onkelen du aldri har vedkjent deg, bedre kjent som Politi, står klar med notatblokka hvis du en fredags natt simpelthen ikke klarer holde deg lenger. Penga eller livet, føles det som der og da. Og da betaler du bota.

Med Urilift, den angivelig mest teknologisk sofistikerte utedoen verden har sett, kan alt dette være en saga blott. Skjønt, blottingen fortsetter - og det i full offentlighet.

En halv million.

Dette 500 000-kroners toalettet er bygd ned i gata, men stiger opp fra undergrunnen som en fugl føniks fra asken når kvelden kommer. Dermed unngår de fintfølende å forholde seg til restene som nattfuglene (det er deg) la igjen kvelden før, mens nattfuglene slipper å få bot hver gang visse behov melder seg.

Trykk på Play på videoen under for å se det spektakulære apparatet i aksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver Urilift består av en to meter høy sylinder av rustfritt stål, og hver søyle har tre båser. En fjernkontroll og en Urilift-operatør er alt som er nødvendig for å lokke sylinderen opp av bakken, og selve hevingen tar kun to minutter.

Kjønnskamp?

De som har fått i seg dagens første, andre og tredje kaffekopp vil legge merke til at urinalene bare er for menn, så her kan det godt være feminister verden over vil mane til kvinnekamp.

De første systemene har allerede blitt montert i store deler av Nederland, og har så vidt begynt å vise seg også i London og Belfast.Kilde: Gizmodo