Ikke bare en bilholder

TomToms bilholder for iPhone er ment å rette opp en vesentlig svakhet ved Apple-mobilen.

<B>FULL FEST?</B> TomTom har laget en bilholder som skal gjøre GPS-mottakeren i iPhone bedre og mer nøyaktig. Vi krysser fingrene.
FULL FEST? TomTom har laget en bilholder som skal gjøre GPS-mottakeren i iPhone bedre og mer nøyaktig. Vi krysser fingrene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli en stund siden vi først skrev om TomToms bilholder for iPhone. Den ble først annonsert da Apple slapp sitt nye operativsystem til mobiltelefonen sin i juni i år, men siden ble det stille.

LES OGSÅ:

Så ble TomToms GPS-applikasjon tilgjengelig i Apples programvarebutikk for iPhone, App Store, men fortsatt ikke noe tegn til bilholderen.

Nå, derimot. Nå er den her.

GPS-forsterker

Bilholderen tar naturligvis først og fremst sikte på å holde fast iPhone mens en kjører, slik at en kan forholde seg til navigasjonsintruksene på skjermen. Vinkelen på holderen kan enkelt justeres etter førerens behov (og bilens krav), og feste kan vris slik at iPhone både kan stå i widescreen og i stående modus.

Det mest interessante ved TomToms feste er likevel den innebygde GPS-forsterkeren, som ifølge pressemeldingen skal "redusere muligheten for å miste signalet i områder der GPS-dekningen er begrenset".

Stiv pris

iPhone-GPSen er hverken like presis eller like hurtig som en god bil-GPS, men med løfter om "betydelig bedret posisjonsnøyaktighet i alle områder" krysser vi fingrene for at denne bilholderen gjør GPS-opplevelsen med iPhone både to og tre hakk bedre.

Til en veiledende pris på 999 kroner bør du ikke forvente noe dårligere.

Settet fungerer også som håndfrisett, og har derfor innebygget høyttaler og mikrofon. Høyttaleren brukes dessuten til å forsterke stemmeinstruksjonene fra mobilen. iPhone blir også ladet mens du kjører.

Merk at selve navigasjonsprogramvaren fra TomTom ikke er inkludert i prisen, den må kjøpes separat.

Vi kommer tilbake med test av TomToms bilholder så snart vi har fått fatt i et eksemplar, som fra og med i dag kan kjøpes fra TomToms nettbutikk og på Apple Store på nett.