Her er NASAs million-do

Verdens dyreste toalett er forbeholdt amerikanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot dramatiske tider i verdensrommet. NASA har investert i et toalett til 19 millioner dollar (110 millioner kroner) som skal installeres i romstasjonen International Space Station, men det er slettes ikke alle som får gleden av de nye sanitærforholdene.

LES OGSÅ:

Kun for amerikanere.

Toalettet skal nemlig plasseres i den amerikanske halvdelen av romstasjonen, så russerne må klare seg med den eksisterende løsningen.

Ironisk nok er det russerne selv som har produsert toalettet, så dette lukter trøbbel og intriger lang vei.

Toalettet har en noe spesiell funksjon - og her bør du ikke lese videre hvis du allerede føler deg litt uvel. I skikkelig waterworld-stil er det i stand til å gjøre urin om til drikkevann. Det høres uapettittelig ut, men siden det er vanskelig å få levert drikkevann på døra mens man svever rundt i verdensrommet, har man strengt tatt ikke så mye valg.

Tre personer skal dele på det som etter all sannsynlighet er verdens dyreste toalett. Så slipper man å stå i lange dokøer.

Hold deg fast.

Når du setter deg ned for å gjøre ditt fornødne, kan du binde fast både armer og bein slik at du plutselig ikke svever ut i rommet. Du skal også kunne lese donaldbladene dine i fred og ro uten at noen kommer og forstyrrer deg, men se opp for misunnelige russere.

Kilde: fareastgizmos