HD for viderekomne

Det er ikke meningen du skal filme konfirmasjonen med dette videokameraet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger er faktisk mer enn ruinerte biskoper, et midt-på-treet fotballag med en veldig sint trener, og oljeselskaper med representasjonskontoer store som økonomien til et afrikansk land.

LES OGSÅ:

Mandag lanserte nemlig det stavangerbaserte firmaet Pixavi et HD-kamera som er så avansert, så solid og så dyrt at det på ingen måte er ment for hjemmehygge eller bryllup. Dette er for de store gutta og de store jentene.

Ikke for deg og meg

Xcaster 5000 beskrives som "verdens første mobile kommunikasjons-høydefinisjonskamera", og hvis du synes det høres ganske saklig ut, er det helt riktig.

Det skyldes at Pixavi først og fremst forholder seg til bedriftsmarkedet, selv om spesifikasjonene er gøyal lesning også for oss vanlig dødelige.

Les også: Nå kan du gjøre et DV-kupp!

Xcaster har blant annet trådløs nettforbindelse, i tillegg til mulighet for oppkobling via satelitt-link. Dermed kan brukeren enkelt kommunisere med kolleger som befinner seg i helt andre deler av landet eller verden, samtidig som HD-signalene kan brukes til alt fra feilsøking til utvikling og vedlikehold.

HD-strøm

Kameraet filmer og streamer video i 720p, og har også et innebygget 5.1-megapiksel-kamera som tar bilder som kan overføres i sanntid over nettet til en eller flere brukere.

Takket være den såkalte SIP-standarden er det også mulig å bruke kameraet som IP-telefon, mens Linux-entusiastene vil finne håp i at kameraet bruker nettopp Linux som operativsystem.

Les også: Fem tips om egen HD-video

Dollardyrt

Potensielle bruksområder inkluderer blant annet produksjonsindustri, kjemisk industri, politi og forsvar, og gruvedrift, og da er det enkelt å forstå hvorfor Xcaster 5000-serien tåler både vann og fall på betong fra inntil to meters høyde.

Prisen oppgis i beste oljeby-stil til 7950 dollar, som i Norge vil si 55 000 kroner. Hvis du har en lommebok uten grenser, eller er så heldig å ha en sjef som vil at du skal være godt utstyrt, er det bare å glede seg. Herligheten skal være leveringsklar fra og med mai 2009.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!