Gullrush

Med dette hotellet beviser Hong Kong at dekadensen fortsatt har gode kår.

Vi stiller egentlig ikke så veldig høye krav til et hotell. Litt sjarmerende byggestøy, duebråk fra bakgården, ventilasjonsanlegg som ikke fungerer midt på sommeren og et toalett som går tett bare en begynner å tenke hmm, hva var det med den indisken, tro?

LES OGSÅ:

Slike ting som kan få en voksen mann til å bryte sammen i krampegråt og sverge på at neste år blir det campingferie i hagen, men som får oss til å innbille oss at vi er deltakere i 71 grader Nord mens vi smiler fra øre til øre.

Gull, gull, gull.

Da kan dere selv tenke dere hvordan smilet ville sett ut hvis vi tok turen til The Golden House i Hong Kong, et luksushotell verden knapt har sett maken til.

Det åpner dørene førstkommende lørdag, og er bygget ved hjelp av to tonn gull til en verdi av 38 millioner dollar, eller nesten en kvart milliard kroner.

Som en kan se på bildene til venstre, så er det ikke så mange gjenstander som har sluppet unna gullifiseringen. Bestikk, toaletter, stoler, statuene i foajeen, vegger, badekar — alt er dynket i metallet som kan være forskjellen på et "ja" og et "er du helt teit, eller?" for en mann på frierføtter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gifteklar.

Apropos frieri, The Golden House skal være skreddersydd for par som ønsker å gifte seg under helt spesielle omstendigheter. Vi kunne foreslått et billigere alternativ som involverte middag på Blåkors, leieprest fra B-gjengen på Furuset og en fantastisk bryllupsreise til en svært vennlig og bare lettere alkoholisert eskimo-familie på Grønland - men vi skjønner jo poenget med gullhuset.

Ulempen med The Golden House er at du blir like gullblind etter en uke på hotellet som du ble fartsblind etter to timer på Autobahn. Det siste endte med at førerkortet nå ligger i skuffen til en streng tysk politimann, så ikke bli sjokkert hvis kona sier hæh? er ringen bare av gull? etter en uke i Hong Kong.

Kilde: BornRich