Garmin StreetPilot c580 er gjerrig

Billigere bensin. De to mest sexy ordene i en norsk bilists ører.

Vi har en mistanke om at det finnes bilister i Norge som har ekstremt våte drømmer hvor de dynkes i den dyreste 98-oktans bensinen av Aylar, mens displayet på pumpa viser en literpris på én kroner og ti øre.

LES OGSÅ:

De virkelig forstyrra ender drømmen med at Aylar finner fram en fyrstikk, men da er vi ferdig med avgiftspolitikken og over i psykologien.

Viser mer enn bare veien.

Garmin c580 er en GPS som kan få billigbensin-drømmene til å bli virkelig - i det minste delvis.

Den magiske komponenten heter MSN Direct, som er en dynamisk innholdsløsning som gir brukeren (det er deg) oppdatert informasjon om alt fra været og kinoprogrammet til trafikkork og, nettopp, bensinpriser.

Mobilmottaker.

Garmin har paret denne tjenesten med en mobilsignalmottaker i en av sine, på papiret, aller ypperste GPSer, og dermed kan du legge opp kjøreruta di slik at du hele tiden sendes i retning av de laveste bensinprisene og akkurat den eller de filmene du alltid ønsker å se.

Den vil som nevnt også forholde seg til trafikkinformasjon, slik at du automatisk får fullstendig oppdatert informasjon om kødannelser mens du raser hjem fra jobb for å rekke, tja, vertikalen i sofaen?

Prisvinner.

Tjenesten er i våre øyne ikke komplett får du også får lagt inn ruteinformasjon som viser til den delen av byen som har størst tetthet av single damer nyasfalterte veier og bensinstasjoner hvor de ansatte faktisk vet forskjell på en radiator og en grillpølse med alt, men framtida har som kjent en tendens til å inneholde alt vi ønsker - så det er nok ikke langt unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er her vi skulle ønske vi kunne si at c580 har en prislapp som er så liten at den kun kan oppdages med forstørrelsesglass, men den er dessverre det folket kaller schwina dyr.

Den veiledende prisen ligger på 857 dollar, som vil si at norsk pris kanskje blir et sted mellom 6500 og 7000 kroner. Enn så lenge er ikke MSN Direct-tjenesten tilgjengelig i Norge, så foreløpig eksisterer c580 fortsatt bare i drømmene dine sammen med Aylar.