En ekte stifinner

Pavion er nesten like mye en personlig mediespiller som en GPS - og vel så det.

De aller færreste er fornøyd med en dings som bare gjør én ting. Én ting, liksom - én ting er for tapere og menn som bare klarer tenke på en ting.

LES OGSÅ:

Pavions siste GPS, KCN 9000, er så fullstappet av funksjoner at vi nesten kan høre knirkingen i sømmene.

Kjører Windows.

I tillegg til å vise vei i vellinga, det vil si få deg fram dit du skal før ungene i baksetet rekker å ødelegge hele hodestøtta di, er denne Windows CE-baserte enheten også i stand til å spille både video- og MP3-filer, i tillegg til å vise bilder. Skulle det bli for kjedelig å høre på en damestemme som høres ut som en blanding av en streng sekretær og en mild dominatrix — og, nei, vi sikter ikke først og fremst til kona di her —, kan du med andre ord svitsje over på gårsdagens episode av Dagsrevyen, som alltid slutter overraskende.

KCN 9000 har en 300MHz rask Atlas 2-prosessor med 64MB RAM og 32MB ROM, mens video- og musikkmateriale lagres på minnekort av typen Secure Digital, eller "SD" for folk med like dårlig tid som hukommelse.

Huskelapper.

En memo-funksjon gjør at du kan skrive huskelapper direkte inn på GPSen, som kan bli nyttig når politimannen som tok deg igjen på motorsykkel for sjette gang forklarer deg at, jo, det er 50 her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en skjerm på hele 3.5 tommer og QVGA-oppløsning vil selv nærsynte få glede av informasjonen på skjermen. Pavion lokker i tillegg med "AV in" på hjemmesida si, men hvor vidt det betyr at du kan bruke KCN 9000 som videoopptaker i stua, eller om dette er et eget format de har funnet opp som gjør noe helt annet, det gjenstår å se.

Pris og tilgjengelig er foreløpig ukjent, men hvis denne dukker opp i Norge kan du være sikker på at dingz.no kommer til å kaste seg over den som gribber i ørkenen.

Kilde: Engadget