Canon vil overta HD-markedet

For å kuppe markedet for HD-video satser Canon for fullt på flash-minne og tape.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til idag har Canons eneste HD-videokameraer vært de DV-baserte modellene HV10 og HV20. Men nå har Canon tydeligvis kastet finhanskene, for denne våren slipper de like godt tre helt nye modeller.

LES OGSÅ:

Flash er framtiden.

Canon legger ikke skjul på at de ser på flash-minne som framtidens format, og i april kommer de to første modellene HF10 og HF100 som begge kan ta opp i full HD (AVCHD-format som vil si 1920/1080i-oppløsning).

Forskjellen på de to er at HF10 har innebygget flashminne på 16 GB og minnekortinngang, mens du på HF100 er nødt til å ta opp rett på minnebrikken.

Canon HF10 skal ha en veiledende pris på 11.200 ved salgsstart i april 2008, mens HF100 antas å starte på 9.500, og med så liten prisforskjell ville i hvert fall undertegnede gått for HF10.

NB: Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av kameraene.

Så hvorfor flashminne? I likhet med harddiskkameraene får du plass til mer opptak i høyere kvalitet enn du får på plate eller DV-kassett, og sammenlignet med rene harddisk-modeller tåler også flashminnet mer siden det ikke har noen bevegelige deler. En annen fordel i følge Canon er at flashminne trekker mindre strøm enn harddisk-utgavene.

Som vanlig med AVCHD-formatet kan du altså brenne opptakene dine på vanlige DVDer og spille dem av på Blu-ray-spillere.

Minifakta: 12 X optisk zoom og bildestabilisator, 3,1 MP-kamera.

NB: Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av kameraene.

HV30.

For deg som fortsatt sverger til tape er ikke mini-DVen helt død enda. HV30 er etterfølgeren til storsuksessen HV20 fra i fjor, og skal nå være enda enklere å bruke.

Minifakta: 2,7-tommers LCD-skjerm, som nå kan vris 135 grader. Progressivt opptak med 25 bilder i sekundet, HDMI-utgang, 10 X optisk zoom og bildestabilisator.

Veiledende pris ved salgsstart i februar er 8.800 kroner.

Kilde: Canon.