BMW K1300R

Nå vil de kvitte seg med gubbestempelet for godt.

 Foto: Pressebilde BMW
Foto: Pressebilde BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens touring-modellene til den tyske giganten har vært elsket av senior-kjørerne i årevis, har BMW slitt med å imponere de yngre kundegruppene. De siste årene har imidlertid ryddesjauen i modellutvalget gått på høygir, og det er bare å innrømme at vi liker det vi ser.

LES OGSÅ:

Nye K1300 kommer i tre ulike utgaver S (sport), GT (touring), og ikke minst vår favoritt; den nakne R-utgaven.

Hva får du?

I tillegg til det rålekre utseendet (se bildespesialen), er K1300R med sine 173 hestekrefter og 140 newtonmeter den kraftigste kåpeløse sykkelen BMW noengang har laget. I god BMW-tradisjon er også kreftene tilgjengelig der du trenger dem (økningen fra K1200 er på 10 nm, helt fra 2000 til 8000 omdreininger) - i stedet for å være gjemt bort høyt oppe i turtallsregisteret.

Noe 1 til 1 forhold når det gjelder hestekrefter og vekt kan du imidlertid bare glemme, sykkelen veier inn på 243 kilo - riktignok inkludert bensin.

Demperne er naturligvis også oppjustert fra K1200-serien, noe som skal gjøre det langt enklere å endre innstillingene avhengig om du skal kjøre aktivt eller bare duve avgårde på langtur.

Spør du oss er imidlertid rosinen i pølsa den nye girkassa (HP Gearshift Assistent), som lar deg gire uten kløtsj for raskest mulig aksellerasjon. Perfekt når du endelig klarer å snike deg avgårde på en tur langs Autobahn, og skal imponere reisefølget ved å vise dem ryggen.

Trykk her for flere lekre, fantastiske og sinnsyke to-hjulinger!

Mer info om nyvinningene på hele K1300-serien får du her (PDF-fil).