Biomega er sunt for deg

Sykkelen er derimot ikke så sunn for kleptomane.

Biomega høres ut som navnet på, tja, en fiskeolje, og det er det faktisk også.

LES OGSÅ:

Det er også navnet på en dansk sykkelprodusent, som stadig vekk kommer opp med fiske, unnskyld, fikse sykkel-idéer. Biomega Boston er siste skudd på stammen.

To ting.

Sammen sko-, tøy og klokkeprodusenten Puma har de utviklet en sykkel som er ganske unik i forhold til sykkeltyverier. Det stjeles som kjent flere sykler i Norge i løpet av et år enn det finnes mygg ved fiskevann om sommeren, så at noen griper fatt i dette sett fra et sykkelsynspunkt, og ikke bare fra et lås- eller forsikringssynspunkt, er fint.

Som bildet over viser kan Boston brettes sammen når den ikke er i bruk (unntak gjøres for klovner og sirkusartister, som kan få lov til å forsøke å sykle i sammenslått tilstand).

Det er smart av to årsaker: For det første tar sykkelen nesten ikke plass hjemme eller på kontoret, og for det andre så er sykkellåsen integrert i ramma.

Kapp og fall.

Stålstanga som går fra kranken til gaffelen er nemlig også låsen, og hvis tyven forsøker å kappe over stanga med en tang, slik tyver ofte gjør med vanlige låser, er sykkelen ubrukelig.

Ikke bare ødelegger Boston hele tyveriet, den får også tyven til å se ut som en mislykka akrobat idet han forsøker å sykle bort fra åstedet når ramma knekker sammen.

Den BMX-inspirerte stilstudien har en pris i Danmark på rundt 7500 kroner, og selv om amøber fortsatt kan stikke av med både styret og setet, vil du forhåpentligvis slippe at de tar med seg hele sykkelen etter å ha fått et spontant innfall for å dekke inn narkotikagjeld.

Kilde: Red Ferret