Bildevennlig bilnavigasjon

Ndrive vil gjøre GPSen enda mer virkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GPS-markedet domineres i hovedsak av et par-tre store aktører, og det kan fort bli litt kjedelig. På en pressekonferanse i Oslo i dag ble vi kjent med en, for oss, ny navigasjonsleverandør, som har til hensikt å røske litt opp i etablissementets måte å tenke GPS på.

LES OGSÅ:

Ved hjelp av innholdsleverandørene Gule Sider og Blom skal portugisiske Ndrive forsøke å trenge seg inn på det norske markedet.

Alkosjekk

I utgangspunktet slippes tre GPS-enheter i løpet av mars måned - G280R, G400 og toppmodellen G800. Prisene ligger på henholdsvis 1795, 1595 og 2995 kroner.

Det mest interessante med den rimeligste modellen, G400, er strengt tatt det innebygde alkometeret, som gir deg en viss idé om alkoholinntaket ligger over den lovlige promillegrensa før du vrir om tenningsnøkkelen.

Hva befinner seg hvor

Det mest spennende med dagens lansering er likevel kartløsningen som følger med G280R og G800. Allerede nevnte Gule Sider står bak leveransen av såkalte interessepunkter, eller POIs om vi skal snakke GPS-språket, noe som følge Ndrive skal bety at det bare i de norske kartene finnes mer enn 45 000 hoteller, parkeringsplasser, hoteller, restauranter og alt det andre som disse interessepunktene inneholder.

Blom er en stor, internasjonal kartprodusent, og de tar seg av fly- og skråfotoene som følger med G280R og G800. De har foreløpig kartlagt de fire storbyene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, men vi antar de vil fortsette dokumentasjonsjobben fortløpende.

The real deal?

Ved hjelp av såkalt "Real Navigation" får du med andre opp faktiske bilder av området du navigerer i, med grafiske elementer (piler, POIs) lagt over bildene. Du kan velge mellom fugleperspektiv (ovenfra og ned), nord, øst, sør og vest.

Også den grafiske oppdateringsfrekvensen på G280R og G800 skal overgå flere av dagens GPS-toppmodeller, og selv om ti bilder i sekundet ikke helt gir samme kvalitet som en DVD-film, er det hurtig nok til at navigasjonen skal føles glattere.

Ndrive lover også forbedret simulering ved tunnelkjøring. GPS-signalet når som kjent ikke fram til kjøretøyet i tunneler, og derfor er det viktig at det gis et noenlunde riktig bilde av hvor du befinner deg også utenfor GPSens dekningsområde.

Vi sitter med et testeksemplar av G800 mellom hendene, og lover å komme tilbake med snarlig test.