Bil + MFC = MoBil

Er dette et brukelig eller ubrukelig produkt? Ikke aner vi, men det ser jo forbaska morsomt ut.

Vi kan for så vidt se nytten i en bil som parkerer seg selv, men hvor vidt vi kan se det praktiske i mobiltelefon-programvare som kan kontrollerere det meste annet på bilen gjenstår å se. Vi skal ta på oss tenkehatten i kveld, det pleier av og til hjelpe - og det hjalp oss i det minste å se at suppe med gaffel er så dumt som folk sier.

LES OGSÅ:

Selskapet med det selvforklarende navnet Connect2Car har utviklet en mottaker kalt MFC, som festes omtrent like enkelt (eller komplisert, om du vil) som en bilalarm.

Du bør naturligvis først sjekke om telefonen din er kompatibel med programvaren som Connect2Car inkluderer med MFC, men er den det står du nå fritt til å starte og stoppe bilen, låse og åpne dørene, skru av og på frontlykter og tåkelys, åpne bagasjeromsluka og en god del andre ting.

Hver funksjon forutsetter et mottakerpunkt, og du kan kontrollere opptil åtte funksjoner.

Alt skjer via en trådløs blåtann-forbindelse, slik at du i god tid før du når bilen kan rette mobilen mot bilen og både låse den opp og starte den før familien når fram. Pass bare på at den ikke står i gir. Det kan oppstå mer enn bare pinlige stillheter hvis bilen bykser de nødvendige centimetrene framover, slik at den plutselig står og vipper på bryggekanten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel, er nå dette noe å ha? Det er selvfølgelig festlig å låse opp bilen uten nøkler, men mange nyere biler tilbyr akkurat den løsningen via bilnøkkelen. Og behøver du virkelig skru av og på tåkelyset via mobilen, mens du skeiner fram og tilbake på motorveien i skumringen, fordi du ikke finner mobilen?

Kan du ikke bare skru på tåkelysene fra kupéen, og la leitinga etter bompenger sørge for at tilbringer like mye tid i motsatt som i medgående kjørefelt?

Se video under for en demonstrasjon av MFC!Kilde: Gizmodo