Beskytter nettverket

Ruteren som stopper usikre nettsteder allerede før de når maskinen.

Ruteren som beskytter hele nettverket.  Foto: gizmodo.com
Ruteren som beskytter hele nettverket. Foto: gizmodo.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linksys har slått seg sammen med antivirusprodusenten Trend Micro for å lage en ny type ruter som skal bedre sikkerheten for maskinen din.

LES OGSÅ:

Ruteren fra Linksys kommer med en innbygd sikkerhetspakke som skal sørge for å stenge ut usikre områder allerede før de når maskinen.

Beskytter nettverket.

Tidligere har programmet Home Network Defender for PC gjort noe av det samme. Men ettersom programmet nå i stedet er installert på ruteren, vil hvilken som helst PC som er koblet til nettverket være beskyttet.

Den beskyttende ruteren vil ikke oppdage og rense maskinen for virus, men vil filtrere ut usikre nettsider før de når datamaskinen.

Kan sperre nettsider.

Den innebygde programvaren vil nekte tilgang til områder som vurderes som usikre, basert på et sett med forhåndsbestemte kriterier. Den vil også kommunsere med serveren fra Trend Micro for å bedømme hvilke sider som kan være usikre.

Du kan imidlertid justere hvor sensitivt dette filtre skal være, og du kan også velge å stenge ut bestemte områder, i tillegg til å varsle Linksys hvis du kommer over områder som bør tas inn for sikkerhetsvurdering.

Den integrerte programvarepakken Home Network Defender vil først og fremst være tilgjengelig på Linsys sine modeller WRT310N og WRT610N. Hvis du har en av disse modellene uten sikkerhetspakken, kan modellene også oppgraderes.

Ikke nytt.

Tidligere har Trend Micro integrert rutere fra NETGEAR med en lignende sikkerhetspakke, så fusjonen ruter og sikkerhet er ikke helt ny. Det beste ville jo uten tvil være om ruteren også beskyttet mot virus, dette er for øvrig noe Trend Micro har antydet at de vil komme med senere.

Tjenesten er ventet å koste 60 dollar i året (ca 500 kroner), og prisen inkluderer fire gratis kopier av et antivirusprogram fra Trend Micros, som skal beskytte Windows mot virus.

Kilde: gizmodo.com