Backstopp stopper schwina

Redd for å miste laptopen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ideell verden ville det vært slik at hvis laptopen din ble stjålet, begynte en timer på innsiden å tikke så snart den var ute av dine hender. To timer seinere detonerer den en intern sprengladning som eliminerer både laptopen og tjuvradden.

LES OGSÅ:

Backstopp er ikke like brutal, men den beskytter deg bra likevel.

Dobbelt bra.

Løsningen er utviklet av det britiske datajaktselskapet Virtuity, og for å vise at den virkelig stopper tyvene fra å lokalisere sensitiv informasjon på harddisken har de lagt til en ekstra "p" i "stop".

Backstopp er enkel i bruk, og består av en hardware- og en softwaredel. Alt du behøver gjøre er å definere en sikker sone der laptopen hører hjemme. Hvis noen flytter den ut av denne sonen vil Backstopp-programvaren aktiveres, og en selv-destrueringsbeskjed iverksettes.

Abonnér.

Brukeren bestemmer selv hvilke data som skal ødelegges for alltid idet den bærbare PCen er utenfor sikkerhetssonen, og det er også mulig å lokalisere laptopen i etterkant ved hjelp av et hvilket som helst trådløssignal - inkludert Wlan.

Tjenesten er abonnementsbasert, og koster ti pund per måned.

Det er en billig penge for bedrifter som sitter på tonnevis av følsomme data (Forsvaret er sikkert i ferd med å trykke Legg i Handlekurven allerede), men kanskje ikke like verdifullt hvis alt du har liggende på harddisken er sinte leserinnlegg til Aftenposten om "hvem er det egentlig som bestemmer i dette landet?!".

Kilde: T3