American Express Centurion: Det feteste kreditt-kortet

Platinum-kortet er det nye gullkortet, men AmEx Centurion er det desidert ypperste akkurat nå.

Synes du det er kult å slenge en tier tusenlapp til tiggende sosialklienter, platinakortinnehavere og andre medlemmer av den gemene hop hver gang du er på vei inn døra til TheaterCafeeen?

LES OGSÅ:

I så fall er det et svart Amex Centurion-kort du skal ha. Dette er nemlig kredittkortet som er så myteomspunnet at enhver finanshai med respekt for seg selv ville donert bort venstre nyre for å få tak i det før kollegaene.

Den opprinnelige gullrekka.

På begynnelsen av det glade 90-tall var det gjevt å være i besittelse av et gullkort. De fleste hadde nemlig fått med seg at minimumskravet for et gullkort var en årsinntekt på rundt 500.000.

Sånn er det ikke i dag. Nå får du slengt gullkort etter deg fra omtrent hver eneste lokale sparebank landet over, og i takt med utbredelsen har også statusen til gullkortene falt til nye lavmål.

For å øke statusen har Amex selvsagt lansert nye korttyper, og i utlandet har Platinum-kortene vært tilgjengelige siden 2002. De er allerede ute i Sverige - og koster da innehaverne rundt 5.000 svenske kroner i årsavgift, men her på berget lanseres de først i løpet av dette året.

Det ypperste kortet av dem alle er imidlertid Centurion-kortet, kredittkortet som er så gjevt og eksklusivt at det er opprettet utallige blogger om fenomenet verden over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store spørsmålet er selvsagt om du får det.

Grisedyr invitasjon.

Det nytter nemlig ikke søke om å få Centurion-kortet. Du må bli invitert, og moroa er selvsagt ikke gratis.

Årsavgiften for de svenske Centurion-kortene er ikke oppgitt på de svenske nettsidene, men i følge geocities.jp utgjør årsavgiften på et Centurion-kort hele 2.000 Euro, noe som tilsvarer omtrent 17.000 norske kroner. Høres dette dyrt ut er nok ikke dette kortet for deg, her er det storforbrukerne som skal hankes inn. Kravene vil nok variere fra land til land, men i følge ryktene er det ikke uvanlig at man må ha et årlig kredittkortforbruk på rundt 250.000 dollar for å havne i den eksklusive kundegruppen som får tilbud om et Centurion-kort.

Typisk nok har heller ikke dette kortet kommet til Norge enda, i hvert fall ikke offisielt. (Amex Norge har ennå ikke besvart vår henvendelse – vi oppdaterer artikkelen når de klarer å gi tilbakemelding).

Men er det verdt det?

For alle oss lønnsslaver er selvsagt svaret nei, men vasser du i penger og liker å vise det fram så vil antagelig svaret være et annet. Denne kundegruppen elsker nemlig statussymboler over alt på denne jord, og et Centurion-kort vil garantert vekke anerkjennende blikk fra de feterte gjestene du har invitert med på Theatercafeen for å feire årets bonusutbetaling.

I tillegg kommer selvsagt frynsegodene, for ser vi på fordelslista til Centurion-kort-eierne i Sverige er det rene bekvemmelighetshensyn som frontes sterkest.

Stikkordene er døgnåpen service-telefon som er åpen 365 dager i året, oppgradering av hotellrom til suiter, full tilgang til VIP-rom på 450 flyplasser verden over, konsertbilletter, og ikke minst personlige invitasjoner til spesielt luksuriøse reisemål og andre opplevelser.
Ja, ryktene går faktisk så langt at vi også tipper Centurion-kortet kan brukes til å bestille pizza.

Lyst til å drømme deg bort? På denne lenken kan du lese mer om alle fordelene Centurion-innehaverne i Sverige har.

Kilde: geocities.jp og Amex Sverige.