ZyXEL Prestige 314

Skal du bare dele bredbåndsforbindelsen din mellom flere datamaskiner trenger du en ruter med hub. Vi har sett på en løsning fra ZyXEL

ZyXEL Prestige  314
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Denne boksen tilbyr grunnfunksjonene for deling av Internett. Du kobler WAN-porten til boksen fra Internett-leverandøren og de fire LAN-portene til maskinene i nettverket ditt. Trenger du flere porter, kobler du til en eller flere HUBer.

Installasjon

Denne boksen har mange felles trekk med den andre modellen i serien, Prestige 316, som vi har testet tidligere. Kabinettet er identisk bortsett fra fargen, dessuten 314 har fire porter for lokalt nettverk, i stedet for kortplass for trådløst nettverk.

Boksen er beregnet på plassering på en hylle, men kan også festes på vegg. Lysdiodene som viser status på trafikken sitter på kanten, slik at de er synlige uansett plassering.
Vi koblet våre nettverkskabler til ruteren, og startet nettleseren.

Konfigurasjonen mot Telenor ADSL gikk greit, men vi må igjen nevne at i feltet Service Name, som vi måtte fylle ut i PPPoE-oppsettet, skal ADSL-nummeret vi hadde fått av Telenor skrives inn. Det hadde vi aldri gjettet, men vi fikk opplyst dette av leverandøren når vi testet den andre ZyXEL-ruteren.

Som tidligere når vi skiftet ruter, fikk vi heller ikke denne gangen kontakt med nettet uten videre. Vi slo derfor av alle apparatene, ADSL-boks, router og PCer og tok en pause.
Da vi senere slo på igjen utstyret virket alt som det skulle og vi var på nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

Denne ruteren dekker basisbehovet for et lite nettverk, og gjør denne jobben helt utmerket.
Den kan brukes både til kabel-TV og ADSL, og støtter protokollene fra alle de norske tilbyderne.
Men den byr ikke på noe ekstra, vi savner spesielt integrert skriverport.

Hvis du synes det fungerer fint å ha skriveren koblet til en av PCene, så er jo saken grei. Alternativt kan du kjøpe en egen printerserver.

Pris og leverandørinfo

Prisen på ruteren ligger rundt 4000 kroner inkl. mva.

Norsk distributør er ZyXEL Norge