Zip 250 USB

Dette er den nyeste og mest elegante utgaven av Zip-standarden, med en kapasitet på 250 MB og generelt høyere ytelse. Er dette et alternativt lagringsmedium?

I en lang periode var det mye diskusjon om hva som skulle overta etter disketten.
Fasiten er kanskje ikke klar enda, men det kan se ut til at det går mot den enkleste løsningen:

Ingenting.

En periode var det mange som trodde at Zip skulle bli en ny slik standard, men det ser ut til at nettverk (inkludert Internett) og CD-R/CD-RW er tilstrekkelig for å håndtere flytting av data. Disketten holder stand som kriseløsning for oppstart ved totalkrasj, og brukes ellers bare noen få ganger i året.

Dermed står Zip igjen som et transportmedium for spesielle bruksområder.

Lekker og praktisk

Zip 250 USB

Når det er sagt, så er Zip 250 for USB en svært lekker, elegant og praktisk sak. Den kommer i de samme blå og grå fargene som de andre nye enhetene fra Iomega, men er mye mindre og lettere.

Den veier bare 242 gram og er akkurat litt større enn en vanlig herrelommebok.

Zip 250 USB


Det aller beste er at den ikke trenger strømforsyning, men greier seg med det som leveres i USB-kabelen!

Installasjon

Både i Windows Me og Windows 2000 er det bare å plugge i Zip-drevet. Det er ikke snakk om noen installasjon, siden det er støtte for enheten i operativsystemet. Her snakker vi bare om tilkobling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I bruk

Zip 250 er behagelig i bruk, det er ingen spesielle ting å huske på, ingen spesielle programmer å laste inn - det er bare å kopiere filer til og fra som mellom to harddisker.
USB er som vi har nevnt en flaskehals. Vi har testet SCSI-versjonen av Zip 250 tidligere og oppnådde langt raskere tall enn med USB-versjonen.

Målingene var bare litt raskere enn 100 MB USB versjonen, som altså igjen skyldes begrensningene i USB 1.1-grensesnittet.

Zip 250: Skrivetest: 306 KB/s; 3.90 %CPU
Zip 250: Lesetest: 902 KB/s; 4.77 %CPU
Zip 250: Søketidtest: 59.49 ms

Konklusjon

Dette er den beste og mest praktiske løsningen hvis du trenger et Zip-drev for å utveksle data med andre brukere, eller fra andre apparater med innebygd Zip-drev.

Er du en kraftbruker som har dårlig tid, er den interne EIDE-versjonen, eller den eksterne SCSI-versjonen den raskeste løsningen.

Men trenger du først og fremst en portabel enhet er denne varianten den enkleste, letteste og mest elegante.

Pris Zip 250: 2.390 kroner inkl. moms.

Norske distributører:
SMG 67 11 87 70
Optical Storage 67 10 44 10