Ytelsestestene

Vi kjørte ytelsestester fra ZiffDavies og Futuremark for å avdekke forskjeller som ikke lar seg avsløre i listen over tekniske egenskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytelsesmåleren PCMark 2002 måler blant annet harddisk- minne- og prosessorytelse. 3DMark 2002 måler grafikkytelsen, mens Battmark fra ZiffDavies er brukt til å måle batterilevetiden.

Her har vi illustrert tallene og forskjellene mellom PCene grafisk:

Minnehastighet

image: YtelsestesteneAlle PCene bruker DDR-SDRAM, men ytelsen er forskjellig. Toshiba Satellite 2450 har det raskeste minnet, noe som kan merkes i enkelte sammenhenger. Vi kommer tilbake til dette lenger nede i oversikten.

Harddiskhastighet

image: Ytelsestestene


Denne målingen viser hvor raskt det tar å skrive data til og lese data fra harddisken. Overraskende nok er det den billigste PCen som har den klart raskeste harddisken, mens den dyreste PCen har den tregeste.

Prosessor

image: Ytelsestestene


Ingen overraskelser her, men forskjellen mellom 2,4 GHz-prosessoren på Zepto Znote 2100 og 2,53 GHz-prosessoren på Tundra 1846L er mindre enn man kanskje skulle tro på forhånd.

Grafikkytelse

image: Ytelsestestene


Som ventet var Geforce4 Go 440 på Znote 2100 strået hvassere enn 420-utgaven på Satellite 2450. I praksis er det liten forskjell på disse to PCene mht grafikkytelse; de gir begge meget god ytelse i de aller fleste 3D-applikasjoner og spill, selv med høy oppløsning på ekstern skjerm. Tallene fra Tundra 1846L er derimot langt lavere.

MP3-koding

image: Ytelsestestene


Dette er en praktisk test der vi bruker stoppeklokke, og tar tiden på hvor lang tid PCene bruker på å kode 290 MB med WAV-filer til MP3-format ved hjelp av LAME 3.92-koderen. Her var Satellite 2450 klart best, og det skyldes både rask prosessor og raskt minne.

Batterilevetid

image: Ytelsestestene


Store forskjeller nok en gang. Batterilevetiden på Satellite 2450 er bra, med tanke på at desktop-prosessoren er mer batterisulten enn mobilutgaven av Pentium 4 og Pentium M. Men det er kanskje ikke så viktig for målgruppen?

Her er våre konklusjoner

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!