Ytelse


For ytelsesmålingen spilte vi av filmer i tre kodeker som skal støttes av maskinvaren for de to kortene, nemlig WMV-9/WMV-HD, H.264 og MPEG-2. For de to første spilte vi filmsnutter i seriøst HD-format (1080p), den siste fra en vanlig DVD. Det som ble målt var prosessorbruken. Siden Avivo/PureVideo skal lempe over noe av prosessorens oppgaver til grafikkprosessoren, så vil en nedgang i prosessorbruken si noe om hvor effektivt dette er i praksis med og uten denne programvaren.

PCen som ble brukt til avspilling var en Athlon 64 3700+ med 1 GB minne. Avspilleren var Windows Media Player 10. Drivere var ATI Catalyst 6.3 og nVidia ForceWare 84.10. PureVideo versjon: 1.02-196 trial.

MPEG-2

Denne kodeken, som brukes til vanlige DVD-filmer, er ingen match for moderne prosessorer. Likevel, både Avivo og PureVideo skal støtte MPEG-2 dekoding i hardware. Avivo skal gjøre dette automatisk, mens med PureVideo må dekoderen være installert. Vi prøvde både med og uten dekoder.Rød: ATI Avivo. Sort: 6600 med PureVideo. Grønn: 6600 uten PureVideo.

Ut fra denne første ytelsestesten ser vi at det ikke er allverdens forskjell på disse to kortene. Faktisk var det som gav minst utslag PureVideo-dekoderen.

WMV-HD

Windows Media Video High Definition er en utvidelse av WMV-9, og for begge kodeker skal det hjelpe med Avivo og PureVideo.Rød: ATI Avivo. Sort: 6600 med PureVideo. Grønn: 6600 uten PureVideo.

Her er det ikke stor tvil, Avivo gjør en forskjell mens PureVideo nok engang ikke gjør så veldig mye ut av seg...

H.264

I motsetning til PureVideo er dette den eneste kodeken du må betale for hvis du velger ATI. I denne testen flesket vi til med full HD-oppløsning i 1080p, noe som fikk begge kort til å slite.Rød: Avivo med H.264-akselerasjon. Blå: Avivo uten H.264-akselerasjon
Sort: 6600 med PureVideo. Grønn: 6600 uten PureVideo.

Okei, denne grafen ble litt rotete, men hovedpunktene her er at PureVideo faktisk gjør en viss forskjell, mens Avivos H.264 ikke gjør det. Men selv med PureVideo dekoderen installert så ligger nVidia-kortet mer og oftere på 100% CPU-bruk enn det ATI sitt kort gjør uten H.264-akselerasjonen. Altså nok en fordel til ATI her, og vi kan heller ikke se helt poenget med å betale de 15 dollarene for den lille forskjellen i ATI-ytelsen.

Bla deg videre for flere overraskelser