Ytelse

Vi har kjørt både testprogrammer og spill på de tre bærbare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operativsystemet windows Vista krever som kjent sitt av maskinvaren, men disse maskinene har tokjernede prosessorer og 2 GB minne, noe som gjør at det aller meste glir glatt.

Alle kandidatene er altså mer enn kapable til vanlige "husholdningsoppgaver" som surfing på Internett, epost, bilde- og videoredigering, medieavspilling og så videre. Spilling er til en viss grad heller ikke noe problem på disse maskinene, noe vi skal se på litt lenger ned på siden.


Men det også helt klart en viss forskjell. Aceren har for eksempel en svakere prosessor enn de to andre, mens Fujitsu Siemens-modellen stiller med det svakeste grafikkortet med tanke på spilling.

Vi starter med ytelsen i følge PCMark05, som tester de forskjellige hovedkomponentene i datamaskinen.

image: Ytelse

Høyere poengsum er bedre:I tillegg til at Acer Aspire 5920G her har en en lavere klokket prosessor enn det vi finner på de to andre går også minnebussen på en lavere hastighet. Til vanlig bruk vil du ikke merke stor forskjell her, men til svært krevende oppgaver som for eksempel komprimering av lyd og bilde, store kalkulasjoner og så videre vil Aceren havne bak. Dette påvirker selvfølgelig totalsummen og den havner derfor også godt bak på tross av god diskytelse.

Når det gjelder grafikken er det Fujitsu Siemensen som trekker det korteste strået, men med den hvasseste prosessoren biter den meget godt fra seg og ligger ikke langt bak Multicom S96S som jo må sies å ha den beste kombinasjonen av hoved- og grafikkprosessor.

image: Ytelse

3DMarks
Høyere poengsum er bedre:


Ser vi nærmere på testprogrammene for 3D-spill, nemlig 3DMark05 og -06, ser vi også her at Netshop-maskinen ligger et stykke bak, mens S96S og Aspire 5920G - som jo har det samme grafikkortet - følger hverandre, men overraskende er det likevel at Aceren skal ligge foran i akkurat 3Dmark05. (Ja, vi testet igjen og igjen...)

Spill
For å se på den virkelige spillytelsen har vi benyttet oss av tre av våre faste spill, nemlig Half Life 2 (Lost Coast), F.E.A.R. og World in Conflict. Samtlige spill er kjørt i skjermens normale oppløsning, altså 1280 x 800 piksler. Det eldre HL2 er testet med innstillingene satt til "high", mens både F.E.A.R. og det meget krevende WiC er kjørt med grafikkinnstillingene på "low".

image: Ytelse

Resultater i gjennomsnittlig FPS (frames per sekund):


Som egentlig helt forventet er det Multicom S96S som sparker best fra seg i samtlige spill. Men med likt grafikkort ligger Aspire 5920G likevel ikke mange FPSene bak på tross av den svakere prosessoren. Verd å merke seg er at selv om V5545 ligger litt bak er den på ingen måte håpløs til spill, selv om du må være forberedt på å gå ned et detaljnivå i forhold til de to andre.

Batterilevetid

Vi forventet oss visse forskjeller i våre målinger i BattryMark 4.0.1, men ble egentlig overrasket av Acer Aspire 5920G. Med hele fire timer utklasset den de to andre, med Multicom S96S på en jumboplass. Merk likevel at du kan få større batteri til Multicomen, men dette stikker da ut bak, og holder ikke ut mer enn omtrent en time ekstra.

image: Ytelse

Tid i minutter:

Vi ser nærmere på de enkelte maskinene - og støy >>>

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!