Ytelse

Vi har målt batterilevetid, grafikk- og generell ytelse på de tre maskinene. Her ser du resultatet.

Ytelsen ble målt med PCMark Vantage og 3DMark 05. Maskinene var da tilkoblet strømforsying og stilt inn til maks ytelse.

I praksis vil ytelsen variere med innstillingene du har valgt for strømforbruk. Da vil du kunne tilpasse batteritid vs ytelse til det du skal bruke maskinen til. Skal du bare sitte og skrive kan du sette ytelsen ned til et minimum og jobbe lenge. Skal du kjøre spill eller se HDvideo kreves det mer ytelse og strømforbruket blir deretter.

Målingene er derfor bare en indikasjon på hva maskinene klarer når alle kluter settes til og ingen tenker på å spare på noe som helst.

Generelt kommer Asus best ut, med Acer hakk i hæl. Dette er ikke uventet, siden prosessormodellene er helt forskjellige.

Ytelse


Grafikkytelsen på alle tre maskinene er tilstrekkelig til ganske krevende spill.

På testene kommer Asus klart best ut, med god hjelp av prosessor/grafikk-kombinasjonen. Samme grafikkbrikke med en svakere prosessor gir klart lavere ytelse, som vi ser på Acers maskin. Toshiba'en ligger så hakk i hæl.

Ytelse


Batteritiden var overlegent best hos Acer - nesten tre ganger lenger enn hos Toshiba. Acer kan derfor faktisk brukes som en vanlig bærbar, mens de andre maskinene først og fremst er beregnet på å være tilkoblet strømnettet under bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytelse


Les videre:

--- > Konklusjon

Tilbake