Ytelse vs. musikkproduksjon

Hei,

Jeg driver med musikkproduksjon på hobbybasis, og benytter en Dell Dimension 5150C, DualCore (Pentium D830) 3,0 Ghz og 2 GB RAM. Kjerneverktøyene for produksjon er softwarebaserte synthesizere som benyttes hovedsakelig via MIDI.

Både innspilling og avspilling krever ofte enormt mye CPU, da det er store databaser som ”trigges” hele tiden.

Spørsmål: Vil ytterligere RAM (eks. opp mot 4 GB) kunne avlaste CPU i denne sammenheng? (Jeg mener de fleste andre flaskehalser er håndtert, da hardisken kjører 7200 RPM, Serial ATA, lydbibliotekene er lagt på egen HD via USB 2.0, kjører diskfragmentering ofte, driverne er nye osv.)

Ernst

Datadoktoren svarer

Hei

CPU og RAM får du aldri nok av i PCer som brukes til mediaproduksjon, enten det er musikk/lyd, video eller bilder.

Du har 2 GB RAM, men 4 GB er det ikke sikkert at PCen din vil kunne håndtere. Dette har Datadoktoren forklart her

Det som også hjelper er raske disker, og her er det litt å hente i ditt oppsett.

7200 RPM-disker er ikke de raskeste, du vinner en del ved å gå over til 10 000 RPM. Vår test finner du her.

Du har lydbibliotekene en disk koblet til med USB 2.0, det er kanskje ikke så lurt. Hvis det er snakk om biblioteker av samples som brukes av VST-instrumenter og leses hele tiden under avspilling, så er det en klar flaskehals her. Må den være ekstern kan du bruke et eSATA-kabinett, f.eks. et slikt vi har testet her ellers bør du koble den til den interne kontrolleren i PCen.

En annen løsning hvis du stanger i taktet når prosessorkraften blir slukt av softsynther, er å fordele belastningen med FX-Teleport. Det er en plug-in som du installerer på 2 PCer som kobles sammen med nettverkskabel – fortrinnsvis Gigabit. Da kan du installere virtuelle instrumenter som kjører på den ene PCen, mens du bruker den andre til harddiskopptak, miksing og prosessering.

Er ikke dette nok kan du koble sammen enda flere PCer i nettverk.

En test av FX-Telport finner du her

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar