<B>BASTERD:</B> Quentin Tarantinos fabelaktige "Inglourious Basterds" er foreløpig bare å finne på kino, men kanskje blir den også å se på YouTube en gang i framtida?
BASTERD: Quentin Tarantinos fabelaktige "Inglourious Basterds" er foreløpig bare å finne på kino, men kanskje blir den også å se på YouTube en gang i framtida?Vis mer

YouTube vil bli videosjappe

Blir stedet hvor du vanligvis ser babyer flire og skateboardere gå på trynet, også stedet hvor du ser Brad Pitt?

Ikke en gang videogiganten YouTube har sluppet unna nedgangstidene i annonsemarkedet for Internett.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de ifølge LA Times har tilbrakt flere måneder i det tabloidene ville kalt hemmelige samtaler med flere av de store, amerikanske filmselskapene.

Sony og Warner Bros?

Det inkluderer kjente navn som Sony Pictures, Warner Bros og Lionsgate, og samtalene dreier seg om videostreaming av filmer via YouTube i samme øyeblikk som DVD-utgaven blir tilgjengelig på markedet.

Hvordan YouTube har tenkt å organisere en slik videoutleietjeneste, hvilke land den eventuelt blir tilgjengelig i, og hvilke priser det er snakk om, er fortsatt i det blå.

Det som derimot er kjent er at verken DVD eller filmbillettsalget lenger har piler som peker oppover, og at Hollywood sannsynligvis er mer enn klar for å søke mot nettalternativer for filmdistribusjon.

Opprydding

Det finnes allerede en rekke ulike, digitale filmutleietjenester, også i Norge, men YouTube har med sine 437 millioner besøkende hver måned et unikt utgangspunkt for å skaffe kunder til en betalingstjeneste for streaming av spillefilmer.

YouTube har tidligere vært i ganske hardt vær hva opphavsrett og åndsverksbeskyttelse angår, og var i sine yngre dager et eldorado for alt fra filmsnutter til fotballklipp til musikkvideoer.

De siste par årene har de derimot satt i gang en opprydningskampanje som søker å fjerne opphavsbeskyttet materiale, en kampanje som utvilsomt har vært nødvendig for å rydde unna tvilsomt ballast når de nå søker filmselskapenes gunst.

Artikkelen fortsetter under annonsen