YouTube møter iTunes

Musikk og video slik du vil ha det, gratis selvfølgelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bak det litt spesielle navnet Moof skjuler det seg en nettjeneste som ser ut som iTunes, men som egentlig bare er et overbygg til videotjenesten YouTube. Skjønt "bare" er et ord som kanskje ikke bør brukes om denne tjenesten, for det hele er faktisk ganske så smart.

Det finnes knapt en musikkvideo eller konsertopptak av en viss allmenn interesse som ikke finner veien til YouTube. Det Moof gjør er å sette disse i system, nærmere bestemt ditt system.

Uten avbrudd

Du kan bygge ditt eget musikkbibliotek og så mange spillelister du skulle ønske, ene og alene på bakgrunn av YouTube-videoer, og spille dem en etter en uten avbrudd fra verken reklame eller Roberta from Spotify. Og du behøver ikke å tenke på annet enn brukernavn og passord når du siden logger deg på en annen PC for å lytte til musikksamlingen "din".

Og grensesnittet er rent, enkelt og pent.

Selve videoene vises i et lite vindu nederst til venstre, men det er lyden som først og fremst er viktig, og den blir som kjent bare bedre og bedre i YouTube-sfæren. Noen god løsning for lydentusiaster er dette derimot ikke, men som bakgrunnsmusikk til arbeidet fungerer det i hvert fall mer enn godt nok for undertegnede.

Mylder

Og for oss som ikke bare er opptatt av plateutgivelser, er det jo ikke til å komme fra at YouTube et skattkammer av dimensjoner, hva angår amatøropptak fra konserter, radioopptak, TV-innslag og coverversjoner av ymse slag.

Moof krever epost-registrering, men er gratis å bruke. Mer info på moof.com.

Les også: Norsk alternativ til Spotify