Youtube med ny musikktjeneste

Music Key skal ta opp kampen mot Spotify, WiMP, Rdio og de andre.

<strong>NY TJENESTE:</strong> Nå vil også YouTube ta opp kampen mot Spotify og de andre strømmetjenestene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY TJENESTE: Nå vil også YouTube ta opp kampen mot Spotify og de andre strømmetjenestene. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Selv om Google, som eier YouTube, allerede har en musikktjeneste i Google Play Musikk, ser ikke det ut til å være noen hindring for å lansere én til.

Egen Youtube-variant

YouTube Music Key er foreløpig i beta-utgave og har ennå ikke åpnet for alle. For å melde deg på betaen, kan du peke nettleseren til denne siden og legge igjen epostadressen din.

LES OGSÅ: En smartere måte å dele musikk på

Selv om det finnes massevis av musikk på YouTube som kan sees helt gratis, har Google allikevel tenkt til å ta seg betalt for et Music Key-abonnement. Den amerikanske introduksjonsprisen blir $7.99 i måneden, som tilsvarer cirka 55 kroner med dagens kurs.

Hvorvidt den norske prisen blir like lav får vi komme tilbake til når tjenesten lanseres og vi får testet den.

Annonsefri, med offline-støtte

RIKT UTVALG: Ved siden av 20 millioner «offisielle» sanger finnes det også haugevis av konsertopptak, remixer og andre ting i Music Key. Foto: GOOGLE
RIKT UTVALG: Ved siden av 20 millioner «offisielle» sanger finnes det også haugevis av konsertopptak, remixer og andre ting i Music Key. Foto: GOOGLE Vis mer


Det man åpenbart betaler for er å kunne lytte til musikk/se på musikkvideoer fra YouTube uten annonser.

I tillegg vil man med et Music Key-abonnement få muligheten til å lagre musikken lokalt på enheten man bruker, slik at man også kan lytte til musikken når man ikke har tilgang til nettet (noe som også er kjekt for å slippe å bruke datatrafikk mens man hører på musikk), altså tilsvarende offline-spillelister på Spotify, Wimp og andre tjenester.

Som en tredje hovedfunksjon kan man også fortsette å spille musikken selv om man går ut av appen eller slukker skjermen, noe som ikke er mulig på YouTube-appen i dag.

Og en ekstra gulrot: Et abonnement på YouTube Music Key vil også gi deg full tilgang på Google Play Musikk – Googles musikktjeneste som ikke bare serverer deg millioner av låter, men som også lar deg laste opp egne musikkfiler og blande inn i miksen.

LES MER: Vi har testet Google Musikk full tilgang

Ny musikkseksjon allerede

MUSIKK I FOKUS: YouTube har allerede fått en ny seksjon for musikkvideoer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MUSIKK I FOKUS: YouTube har allerede fått en ny seksjon for musikkvideoer. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Mens vi venter på YouTube Music Key, har Google nylig satt musikk langt mer i fokus enn tidligere. Appene har fått en egen musikk-fane, som du også finner igjen i nettleseren ved å gå til musikk-delen av YouTube.

Her får du anbefalinger og skreddersydde spillelister basert på hva du har sett på tidligere, populære musikkvideoer og den slags.

Spennende

Vi kommer selvsagt tilbake med en gjennomgang av tjenesten når vi får tilgang til den. Det som kan være ekstra spennende med denne tjenesten er at YouTube har veldig mye musikk man ikke finner på de andre strømmetjenestene (liveopptak, remikser …), og at vi i tillegg snakker om musikkvideoer og ikke bare lyd.

Dog blir det også spennende å se hvorvidt Google tar med rubb og rake av musikk fra YouTube, eller om det finnes et minste kvalitetskrav – det er tross alt mange liveopptak og andre ting som ikke akkurat har god kvalitet.

LES OGSÅ: Slik fjernstyrer du Spotify

Hva tror du? Kan YouTube Music Key komme til å erstatte ditt eksisterende musikkabonnement? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.