Heldigvis slipper du å betale for å se spektakulære videoklipp laget av DinSides testpanel, også i fremtiden. Men alt vil ikke lenger være gratis på videotjenesten.
Heldigvis slipper du å betale for å se spektakulære videoklipp laget av DinSides testpanel, også i fremtiden. Men alt vil ikke lenger være gratis på videotjenesten.Vis mer

– YouTube får betalingskanaler

Går i strupen på TV-selskaper og kringkastere, hevder Financial Times.

Verdens desidert mest brukte videotjeneste heter selvfølgelig YouTube. Heleid av Google, milliarder av brukere - men fortsatt ikke noen pengemaskin, skriver Berlingske Tidende.

Det håper imidlertid Google skal bedre seg i fremtiden. Selskapet går nemlig med planer om å ta betalt for en del av innholdet, skal vi tro avisens kilder Financial Times og reklameselskapet AdAge.

Les også: Her er fremtidens videoformat

Kvalitetskanaler

Men hvis du nå frykter at det vil koste penger å se på komiske hjemmeopptak og musikkvideoer, kan du bare senke skuldrene - i hvert fall inntil videre. Ifølge avisen er det derimot snakk om å opprette spesielle YouTube-kanaler med ymse kvalitetsinnhold. I forbindelse med planene skal YouTube blant annet ha tatt kontakt med en rekke uavhengige produksjonsselskaper, for å forhøre seg om hvilket innhold de eventuelt kan levere til disse kanalene.

Kringkasting eller strømming: Når blir TV på nett en revolusjon?

YouTube kan dermed ende opp med å bli en stor trussel for de tradisjonelle TV-selskapene og kringkasterne, og en direkte konkurrent til mange streamingtjenester som allerede eksisterer på nett - i hvert fall hvis prisanslagene viser seg å være korrekte.

AdAge mener nemlig å sitte på informasjon om at YouTube ser for seg å ta ikke mer enn 1-5 dollar pr måned for et abonnent på en YouTube-kanal (tilsvarer 6-30 kroner). Og ifølge Financial Times kan det skje så tidlig som i andre kvartal i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Populært i Norge: Netflix med super HD i Norge. Men kan du få?

Videoleie

Det vil imidlertid ikke være første gang YouTube lanserer betalingsløsninger. Allerede i 2010 begynte de med utleie av filmer, men kun til brukere i enkelte land, ikke Norge foreløpig.

Ved inngangen av 2012 viste nettstedet fire milliarder filmklipp hver dag, og det ble lastet opp 60 timer ny video per minutt, ifølge Wikipedia.

Samleside: Netflix, HBO, YouTube og nettstreaming