Yoono - sosiale nettverk satt i system

Glimrende nettlesertillegg gjør det enkelt å være sosial.

En ikke ukjent søkegigant ved navn Google er overbevist om at programmer som du laster ned og installerer lokalt på PC-en, snart vil erstattes av online-alternativer i nettleseren. og da snakker vi rund baut. Og vi er allerede langt på vei.

Utfordringen blir å samle og presentere de forskjellige nettjenestene vi benytter oss av, på en fornuftig og oversiktlig måte, uten å måtte åpne en egen nettside for hver av dem. Ikke minst gjelder dette sosiale tjenester som Facebook, Twitter, Flickr og lignende, der bruken har eksplodert de siste par årene.

Les også: De idiotiske Facebook-tabbene

Opptar ubrukt plass

Det er her Yoono kommer inn i bilde. Dette er en såkalt sidebar i nettleseren som gir deg rask tilgang til sosiale nettverk, epost, musikk og søk, uten å beslaglegge for mye av skjermflaten. Siden de fleste av oss har brede skjermer behøver ikke Yoono gå på bekostning av noe i det hele tatt, da de fleste applikasjoner og nettsider uansett ikke utnytter bredden fullt ut.

Yoono - sosiale nettverk satt i system


Helt til venstre finner du ikoner for tjenesten du abonnerer på, samt en "Share-knapp" for rask deling av nettsider på for eksempel Twitter og Facebook. Tjenestene inkluderer alle de vanligste sosiale nettverkene inkludert Windows Live Messenger, musikk via Last.fm og imeem.com, og epost fra Gmail, Yahoo! og Windows Live Hotmail. I tillegg har du en egen søkeknapp, og kan foreta søk i alt fra Google, via Wikipedia til shoppingtjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis tjenesten du er pålogget ikke er "aktiv" i sidebaren, blir du varslet med en popup nede i høyre hjørne av skjerm hver gang det kommer en ny melding av en eller annen sort. Hvis noen prøver å få kontakt med deg via en chat, kommer i tillegg et diskré lydsignal.

Hvis du ønsker å dele en melding kan den gjøres på tvers av tjenester, for eksempel kan du poste til Facebook og Twitter samtidig.

Smart forhåndsvisning

Vi liker måten Yoono er organisert på, ikke bare selve sidepanelet, men også at bilder, videoer og lignende vises i større format midt på skjermen dersom du beveger musepekeren over dem. Bakgrunnen tones samtidig ned:

Yoono - sosiale nettverk satt i system


Et lite klikk med musen, og visningen stenges.

Vi liker også at du har muligheten til å registrere deg som Yoono-bruker, og på den måten logge deg på samtlige tjenester samtidig. På den måten behøver du bare å konfigurere Yoono én gang, selv om du installerer det på flere PC-er.

Ikke bare Firefox

Yoono fungerer i Firefox og Internet Explorer, og finnes også som en frittstående applikasjon som kan kjøres uavhengig av nettleseren. Uansett hvilken versjon du velger, er den gratis. Du finner mer informasjon og kan laste ned Yoono her.

Flere bilder av Yoono ser du her:


Les også: Slik finner du ut om du mister venner på Facebook