Yashica KC 600

Yashica KC 600 er et kamera som har funksjoner og finesser nok til å dekke de viktigste behovene for digital fotografering. Kameraet har 640x480 punkters oppløsning og OK bildekvalitet. Yashica er et typisk pek-og-trykk kamera, men har likevel mulighet for en viss manuell kontroll over eksponeringen.

Publisert
 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


OK bilder

Vårt standard innendørs testfoto ble helt OK med dette kameraet. Fargene er en anelse for intense, så litt justering i etterhånd må ofte til for å få et godt resultat. Hvitbalansen er god både inne og ute, og vi har ikke sett fargestikk med dette kameraet som er verdt å nevne. Også utebilder blir gode med dette kameraet. Fargene er sterke (igjen litt for sterke) og klare, og detaljer tegnes fint.

Kameraet har en liten tendens til å tegne hakkete linjer og sirkler, selv om dette ikke er svært fremtredende. Registreringen av vanskelige detaljer som det hvite i dukkens øyne er likevel registrert bedre enn gjennomsnittet for kameraer med denne oppløsningen.

Alt i alt har Yashica KC 600 en fin bildekvalitet som ikke krever alt for mye korrigering. Oppløsningen på 640x480 er bra utnyttet, og kameraet vil passe en rekke bruksområder.

Utskiftbar minnebrikke

Generelt har vi et positivt inntrykk av både brukervennlighet og funksjoner på dette kameraet. Det har ikke de alle mest spissfindige mulighetene, men nok til å dekke basisbehovene for å ta gode bilder.

Det er optisk søker på kameraet, men du kan også bruke LCD-skjermen hvis du vil det. Dette er en stor fordel, og gir full kontroll over utsnittet. Objektivet har en brennvidde på 6,5 mm, som tilsvarer 47 mm på et 35-mm kamera. Objektivet har fast fokus, som ikke alltid gir like skarpe bilder.

Bildene lagres i et 2 MB CompactFlash kort. Kortet har en kapasitet på 8-65 bilder, avhengig av hvilken kvalitet du velger. Lagringen er middels rask, og du må vente ca 9 sekunder i beste oppløsning før kameraet er klar til å ta neste bilde.

Programvare

Overføringsprogrammet har en maksimal hastighet på 57 kbit/sek., og det er i minste laget. Men siden kameraet lagrer bildene på CompactFlash-kort, kan man kjøpe et adapter til PCMCIA-spor i tillegg for å øke hastigheten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer