Foto: Yamaha
Foto: YamahaVis mer

Yamaha viser fremtidige CD-brennere

På Comdex i Las Vegas, viser Yamaha sin nye 4X CD-RW-brenner. I tillegg viser de prototyper på to andre spennende produkter i samme genre.

Vi har tidligere skrevet om CD-brenneren, Yamaha CRW4416. Den kommer snart til Norge, og vi forventer den snart inn et eksemplar som vi skal innlemme i vår løpende test av CD-brennere. Men Yamaha stopper ikke der, og har to nye produkter på trappene.

6X skriving

Yamaha viser allerede arvtageren til CRW4416. Den heter CRW6416 og som navnet indikerer, kan den brenne CD-R-plater med 6X-hastighet. Selv om andre produsenter som f.eks. Plextor, står klar til å lansere 8X-brennere, er 6X et godt kompromiss siden det ikke krever nye CD-R-plater.

Brenner med DVD

Neste utviklingstrinn er å ta brenneren CRW6416 og innføre støtte for DVD-ROM. Yamaha har vist en prototype som høres ut som det ultimate produkt i dagens situasjon. Et produkt som skriver alle kjente CD-formater i høy hastighet og leser DVD-ROM. Dette er ingen DVD-brenner, men en CD-brenner som også kan lese DVD-plater. Et meget praktisk overgangsprodukt mens produsentene krangler om DVD-standardene.

Andre saker fra Comdex