Yahoo og Microsoft med nye prateprogrammer

Er du sosial på nettet? To populære prateprogrammer fra Yahoo og Microsoft har nå kommet i nye versjoner, og utvider Instant Messaging-begrepet.

Instant Messaging-programmene utvikler seg i raskt tempo for tiden – flere og flere utviklere innser at brukerne vil ha mer enn tradisjonell, tekstbasert utveksling av beskjeder. Derfor inkluderes det stadig vekk nye og mer og mer fargerike måter å kommunisere på.

Nye grensesnitt og muligheter

Slik ser MSN Messenger 4.5 ut
Slik ser MSN Messenger 4.5 ut Vis mer

Den nye versjonen av Yahoo Messenger har fått nummeret 5.0, og introduserer blant annet såkalte IMVironments, med andre ord animert bakgrunn for chatte-vinduer.

Animasjonene varierer fra typiske, fargerike bakgrunn som snøfall eller hjerter, til lisensierte bilder av musikkartister eller dataspill. Når du benytter deg av disse, snakker animerte personene til hverandre ved hjelp av snakkebobler, i tillegg til at bakgunnen endrer seg. Selv om IMVironments foreløpig er noe begrenset, skal tilbakemeldingene fra brukerne så langt være positive.

Andre nyheter inkluderer nye knapper for raskere tilgang til visse funksjoner, og programmet skal også være generelt raskere enn før.

Telefoni fra MSN Messenger

Den nye versjonen av MSN Messenger fra Microsoft har nummer 4.5, og er en oppdatering av 4.0-versjonen som blant annet følger med Windows XP. Den nye utgaven skal imidlertid være enda bedre optimalisert for XP, men finnes også i versjoner for Windows 98/Me og 2000.

Nytt i denne versjonen er blant annet at du kan ringe til hele verden via programmet; Messenger har nemlig fått innebygd støtte for IP-telefoni. Men da vi prøvde å registrere oss som bruker, fikk vi beskjed om at det foreløpig ikke finnes noen tjenestetilbyder for ruting til vanlige telefoner i vårt land. Vi kommer tilbake til dette i en senere artikkel.

En annen nyhet er .Net Alerts – denne funksjonen, utviklet i samarbeid med flere partnere, holder deg oppdatert om diverse hendelser, for eksempel status på produkter bestilt på nettet eller trafikkinformasjon. Du kan velge om du vil motta informasjon gjennom SMS, e-post eller Messenger.

Begge programmene er gratis.

Yahoo Instant Messenger laster du ned fra denne adressen, mens MSN Messenger kan du hente her.