Yahoo lanserer passord-fri innlogging

En ny og enklere måte å logge inn på, ifølge selskapet.

<b>MOBILEN SOM HJELPEMIDDEL:</b> Stadig flere benytter mobilen til innlogging i nettjenester. Yahoo er siste selskap i rekken. Foto: ALL OVER PRESS
MOBILEN SOM HJELPEMIDDEL: Stadig flere benytter mobilen til innlogging i nettjenester. Yahoo er siste selskap i rekken. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sliter du med å huske passord? Yahoo har nå lansert en en innloggingsmetode som gjør at du slipper, og de kaller det første steg på veien mot en passordfri hverdag.

«On-demand passwords»

Yahoo kaller løsningen for «on-demand passwords», og den fungerer på den måten at hver gang du skal logge inn på Yahoo-kontoen, får du tilsendt en engangskode på mobilen som du må taste inn for å få tilgang.

Ikke helt ulikt hvordan det fungerer når du skal logge inn i nettbanken eller enn nettjeneste som for eksempel Altinn.

Totrinns-autentisering minus steg 1

- Dette er første steg på veien til fjerne passordet for godt, sa Dylan Casey, produktsjef i Yahoo, på en seanse under South by Southwest, ifølge Cnet.

BARE I USA: Amerikanske Yahoo-brukere har fått et nytt innloggingsalternativ i innstillingene.
BARE I USA: Amerikanske Yahoo-brukere har fått et nytt innloggingsalternativ i innstillingene. Vis mer


Prosessen er ikke helt ulik såkalt totrinns-autentisering, hvor du først taster inn ditt eget passord, for så å måtte skrive inn ett passord du får tilsendt på mobilen av tjenesten du skal logge inn på.

Forskjellen er altså at første trinn er fjernet.

Hvorfor er det bedre?

Er du blant dem som bruker ett passord til alt og heller ikke bruker et passordprogram, kan et «on-demand»-passord forenkle hverdagen, siden du slipper å måtte huske egne passord selv.

Men du må naturligvis ha telefonen din tilgjengelig, den må ha strøm og mobilsignal. Så får man bare håpe at mobilen ikke havner i feil hender ...

LES OGSÅ: Er 123456 virkelig verdens vanligste passord?

Følger andre etter?

Yahoos nye «on-demand»-passord er valgfritt å ta i bruk og fungerer enn så lenge bare for amerikanske brukere, skriver selskapet på sine nettsider. Så gjenstår det å se om andre selskaper følger etter.

Clef er navnet på en annen løsning som lar deg bruke mobilen for å logge på nettjenester. I stedet for å taste inn en kode, skal du skanne en bølgende strekkode.

LES OGSÅ: Appen som gjør deg sikrere på nett