Yahoo lanserer ny mediaspiller

Yahoo har lenge vært en av de mest suksessrike nettportalene i verden. Av og til forsøker selskapet seg også på andre områder, hvor det ikke har like stor sjanse for å lykkes. Nå prøver det å utfordre RealNetworks og Microsoft ved å lansere en musikk- og video-avspiller.

Det er et fåtall selskaper som hittil har dominert dette markedet. RealPlayer har lenge hatt nesten-monopol på avspilling av forskjellige lyd- og videofiler over Internett, og Windows Media Player har lenge vært et populært alternativ. I tillegg finnes det programmer som konsentrer seg om MP3-avspilling, som det velkjente WinAmp. Grensene mellom rene MP3-spillere og spillere som støtter andre filtyper er uansett blitt visket ut de siste årene, og i dag holder det med bare ett eller to programmer.

Nå har altså Yahoo bestemt seg for å hoppe på bølgen, og laget sitt eget media-avspillingsprogram som heter Yahoo! Player.

Er det verdt å laste ned?

Spilleren, som er på 1,7 MB, støtter mange filformater som Windows Media, MP3, MPEG. I tillegg kan den spille CDer og koble seg til en lang rekke radiostasjoner.

Yahoo lanserer ny mediaspiller

  1. Bilde - Yahoo! Player

De grunnleggende funksjonene er ikke så veldig forskjellige fra det vi er vant til fra andre programmer. Du kan søke gjennom harddisken din etter mediafiler, lage spillelister, og når du hører på musikk får du servert informasjon om artistnavn og tittel. Det samme gjelder når du hører på CD-plater. Ingenting utenom det vanlige, med andre ord.

Yahoo! Player har likevel en del positive trekk som det er verdt å merke seg:

Med denne media-avspilleren får du enkel tilgang til et godt utvalg av radiostasjoner. I motsetning til flere andre spillere vi har erfaring med, går oppkoblingen raskt og lydkvaliteten er god. Stasjonene du kan lytte til tilbyr mange musikksjangere, som også er et godt trekk.

Også den innebygde nettleseren er en god ide. Det er ingen ordentlig nettleser, siden du ikke har mulighet til å taste inn nettadresser direkte eller utføre andre oppgaver, men den kobler seg til nettsteder som er relevante for Yahoo! Player. Derfra kan du klikke deg til filmklipp og låter du har lyst å høre på.

De mulighetene spilleren byr på virker solide, og den er også svært brukervennlig. Vi savner imidlertid litt mer avanserte funksjoner som for eksempel equalizer. Så konklusjonen er: Hvis du er vant til, og fornøyd med din RealPlayer eller Windows Media Player, trenger du egentlig ikke Yahoo-spilleren. Men du taper jo ikke noe på å laste den ned (fra denne adressen) og prøve den ut…