Yadis! Backup

Smart gratisprogram sørger for at du alltid har en kopi i bakhånd.

Å sikkerhetskopiere bilder, dokumenter, videoer og annet verdifullt materiale er selvsagt en svært viktig del av arbeidet ved PC-en. DinSide Data har omtalt en rekke smarte løsninger som gjør dette automatisk for deg, mange av dem gratis, du finner lenker til noen av dem nederst i denne saken.

Kopierer med én gang

Men tidsstyrte sikkerhetskopieringer er ikke alltid nok. Tenk deg selv at du jobber med et stort prosjekt, og oppretter og endrer dokumenter mange ganger i løpet av en dag. For å være helt trygg på at du ikke mister arbeidet ditt, kan sanntidsbackup være et godt alternativ.

Det er nettopp dette Yadis! Backup sørger for. Det som i praksis skjer er at hver gang det opprettes en fil, oppretter programmet en kopi et annet sted, for eksempel på en ekstern harddisk, minneplugg eller nettverksdisk (også via FTP). Hver gang filene endres, speiles dette på til destinasjonen, slik at begge steder hele tiden er i synk. Skulle harddisken på PC-en din ta kvelden, vet du dermed at du har helt oppdaterte sikkerhetskopier et annet sted.

Full kontroll

Programmet er enkelt å sette opp, og det kan overvåke flere mapper samtidig. Du kan også be programmet kun overvåke spesielle filer og filtyper, og du kan be det ta vare på flere revisjoner av filene (du bestemmer selv hvor mange).

Yadis! Backup


Du kan be programmet ta vare på flere revisjoner av filene. Disse får da et tidsstempel i filnavnet.

Du kan også legge inn en viss forsinkelse, eller velge å kjøre sikkerhetskopieringen manuelt. Filene kan også gjenopprettes fra programvinduet, men dette kan også gjøres via Windows Utforsker.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Yadis! Backup fra denne siden. Programmet er gratis.

Her er noen gode gratisalternativer (både tidsstyrte og sanntidsløsninger):
PureSync
Genie Timeline
Backup & Recovery 2010 Free Advanced
Crashplan - backup over Internett
Syncless