XP Home eller Media Center?


Hei

Skal kjøpe meg nytt operativsystem til den nye pc'en min og hvilket skal jeg
velge, Windows XP Media Center eller Home Edition??....
Kan man bruke Media Center som et vanlig operativsystem og ikke behøve å kjøpe tv tuner(e)??

Skal hovedsaklig bruke pc'en til spilling, se på film og høre på musikk.
Siden de nå koster like mye er det vel ikke noe vits å kjøpe Home Edition hvis man får Home Edition + nye programmer og nytt grensesnitt i Media Center Ediiton er det vel??

Hilsen S.H

Datadoktoren svarer

Heisann!

Når de koster like mye så er det i mine øyne ikke så mye tvil om hva du skal velge, nemlig XP Media Center Edition (MCE). Du trenger nemlig så avgjort ikke ha TV-tuner for å få glede av dette OSet, selve Media Centeret er bare en applikasjon du kjører (eller ved vanlig bruk velger å ikke kjøre) over vanlig Windows.

Men MCE er faktisk ikke basert på XP Home som mange tror, det er er nemlig XP Professional som ligger bak. Riktignok uten Active Directory ("verktøy" administratorer bruker for å kontrollere datamaskinene på et domene), men det er nok ikke noe du vil savne uansett. Så du får med litt ekstra snacks i forhold til XP Home, for eksempel Remote Desktop Connection (eller ”Tilkobling til eksternt skrivebord” som det så elegant heter på norsk) som er fint for å fjernstyre PCen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort sagt: jeg kan ikke komme på noen ulemper ved å velge MCE over XP Home (eller for den saks skyld XP Professional dersom du ikke har bruk for Active Directory).

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar