XP dobbel så stor som Vista

Og nesten ingen bruker Linux. Her får du vite mer om hvem som leser DinSide Data!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når man driver et nettmagasin som DinSide er gode statistikkverktøy helt avgjørende for å vite hva du og de andre leserne våre ønsker å lese om. I motsetning til papirmagasiner forteller disse verktøyene oss nøyaktig hvor mange ganger en artikkel er blitt lest, og gir oss dessuten en god del annen verdifull informasjon som hjelper oss med å "spisse" produktet vårt.

Klart mest egentrafikk

Vi kan for eksempel enkelt se hvordan leserne kommer til oss. Vi vet blant annet at det store flertallet av leserne våre er trofaste, og kommer til oss av seg selv. Det betyr at de aktivt taster inn "www.dinside.no" i adressefeltet i nettleseren, eller klikker på oss via favoritt-listen sin eller RSS-feeder. Slikt kalles "egentrafikk", og er selve drømmen for et hvert nettsted.

Videre kan vi for eksempel se hvilken skjermoppløsning leserne våre sitter med. Denne informasjonen er helt essensiell for hvordan vi utformer sidene våre. For noen år siden var for eksempel bredden på sidene 800 piksler, fordi svært mange hadde en skjermoppløsning på 800 x 600 piksler. Senere fikk folk større skjermer med høyere oppløsning, og vår utviklingsavdeling kunne dermed, i samråd med annonseavdeling og redaksjonene, trygt utvide sidene med et par hundre piksler i bredden.

Bærbare i skuddet

I dag ser du av kakediagrammet under at det er klart flest brukere som har en skjerm med oppløsning på 1280 x 800 piksler. Dette er en oppløsning som først og fremst er vanlig på bærbare PCer. Når vi har denne informasjonen vet vi i dataredaksjonen for eksempel at tester, tips og råd knyttet til bærbare PCer sannsynligvis vil "treffe" godt blant våre lesere.

Det er stor variasjon i skjermoppløsningen til brukerne av DinSide Data (kilde: TNS Gallup)
Det er stor variasjon i skjermoppløsningen til brukerne av DinSide Data (kilde: TNS Gallup) Vis mer


Få Linux-brukere

En annen interessant oversikt viser hvilke operativsystemer brukerne våre har. Ikke overraskende er Microsoft klart størst, men at det fortsatt er dobbelt så mange XP-brukere som Vista-brukere, var kanskje overraskende for noen:

Windows XP er fortsatt dobbel så stor som Vista blant våre lesere, men tallene har krympet fra 70% i januar til 52% i november. Det skyldes på ingen måte MacOS, som hadde nøyaktig like stor markedsandel for ett år siden. Linux har kun 1,6%, mens Windows 98 har 0,1%. Windows 95-brukere besøkte oss til sammen 6 ganger i november. (Kilde: TNS Gallup)
Windows XP er fortsatt dobbel så stor som Vista blant våre lesere, men tallene har krympet fra 70% i januar til 52% i november. Det skyldes på ingen måte MacOS, som hadde nøyaktig like stor markedsandel for ett år siden. Linux har kun 1,6%, mens Windows 98 har 0,1%. Windows 95-brukere besøkte oss til sammen 6 ganger i november. (Kilde: TNS Gallup) Vis mer


Med hensyn til aktivitetsnivået til Mac- og Linux-brukerne i debattene våre, skulle man nok anta at de var langt flere enn de i praksis er. DinSide Data skriver saker for alle tre grupper, men det meste av testingen vår foregår i Windows-miljøer. Vi holder imidlertid hele tiden et tett øye med utviklingen, og prøver gjennom våre artikler å speile et mest mulig balansert bilde av virkeligheten.

Firefox tar kraftig innpå

Nettleserkrigen er fortsatt et tema, og blant våre lesere er det fortsatt et soleklart flertall som bruker Internet Explorer. Firefox-brukerne er imidlertid i sterk frammarsj, mens de andre nettleserne er relativt små:

Internet Explorer 6 og 7 har til sammen 53% andel, mens Firefox 2.x og 3.x tilsammen lander på rundt 30%. I "Miscellaneous"-gruppen finner vi blant annet Safari med 2,4% og Opera med 1,7%. Og den gamle storheten Netscape har besøkt oss 5 ganger i november. (Kilde: TNS Gallup)
Internet Explorer 6 og 7 har til sammen 53% andel, mens Firefox 2.x og 3.x tilsammen lander på rundt 30%. I "Miscellaneous"-gruppen finner vi blant annet Safari med 2,4% og Opera med 1,7%. Og den gamle storheten Netscape har besøkt oss 5 ganger i november. (Kilde: TNS Gallup) Vis mer


Alle tall er for november 2008

Tips oss!

I tillegg til statistikk er vi naturligvis også opptatt av å være i tett dialog med deg som leser oss. Har du et godt tips, konstruktiv kritikk og innspill, eller ønsker å diskutere en sak med oss, er du hjertelig velkommen til å sende oss en epost på data@dinside.no.